PROGRAM za datum :: 22/08/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 22/08/2014, 21 : 00
Rita Braga (Portugal)

Portugalska kraljica ukulele-a Rita Braga ponovo dolazi u goste KC Grad-a! Ovoga puta veče dobija svoju dodatnu dimenziju u vidu nastupa Daniela Kovača i njegovog Jesenjeg orkestra.

Rita Braga je pevačica i izvođač sa eklektičnim repertoarom koji varira od Mocarta odsviranog na ukuleleju do srpskog, švedskog ili portugalskog world music-a, kaubojskih pesama, jazz-a iz 1920 do Bolivuda. Ona takođe piše i snima muziku za filmove i animacije, daje glas za animacije, i naručenu muziku za reklame. Njena pozadina u u vizuelnoj umetnosti ju je spojila sa njenim muzičkim stilom i živim nastupima. Od 2004. godine, nastupala je u Portugalu, Poljskoj, Srbiji, Španiji, Americi, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Brazilu i Libanu, u različitim underground klubovima, pozorištima, festivalima stripa. Uglavnom nastupa pevajući i svirajući ukulele, ponekad u svoj nastup uključi klavir, sintisajzer ali već snimljene matrice za svoj solo nastup, a ponekad pozove na binu i lokalne muzičare, kao što će se sasvim sigurno desiti i u Beogradu.

Jesenji orkestar je projekat beogradskog muzičara Daniela Kovača, jednog od članova sastava Jarboli. Jedinstvena i snažna emotivno-poetska pojava na beogradskoj sceni koja istrajava.

Početak koncerta je u 21 čas. Cena ulaznice iznosi 250 rsd.

http://superbraguita.com/

NAZAD