PROGRAM za datum :: 26/09/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 26/09/2014, 21 : 00
Ana Ćurčin & Dukat (Stray Dogg)

Početak ovog čudnog leta svojim koncertom u bašti KC GRAD najavili su Ana Ćurčin i Dukat Strajnić još krajem aprila. Sada, pet meseci kasnije, zovu vas na isto mesto da proslavite zajedno početak jeseni! Ana i Dukat u Gradu će nastupiti u petak 26. septembra u 21h. Ulaznice će moći da se kupe na šanku “Grada” po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta cena karte biti 500.

Od aprila do danas mnogo toga se dogodilo u karijeri Ane Ćurčin i Dukata Strajnića. Dukat je sa svojim bendom Stray Dogg organizovao drugi Americana Night Festival, svirao na Main Stage-u EXIT-a, kao i na SeaRock festivalu u Kotoru, a onda obišao još devet srpskih gradova na AN turneji - Kruševac, Požarevac, Smederevo, Užice, Kraljevo, Valjevo, Pančevo, Inđiju i Aranđelovac. Bend marljivo vežba i radi na novim pesmama koje će se naći na trećem studijskom albumu koji će se pojaviti tokom 2015. godine. Neke od tih novih pesama čućete i u Gradu.

Ana svira, komponuje, piše i snima pesme za njen prvi studijski album, a deo avgusta provela je na seriji koncerata po Istri. Desetak novih pesama, električna gitara i efekti, nove inspiracije i uticaji, sve to će moći da se čuje i u bašti Grada.

Ana i Dukat nastupaju zajedno, sviraju pesme svoje i tuđe i slažu glasove i instrumente i čine da svaki njihov nastup bude poseban.  U protekle dve godine „osvojili“ su domaću i regionalnu scenu indie-muzike, nastupajući na istaknutim festivalima (EXIT, Arsenal Fest, Trench town, Mikser…), ali i na koncertima i akustičnim svirkama širom Evrope.

Ovi mladi, talentovani i prelepi vokali već duže vreme udružuju svoje snage - od Americana Night festivala u Domu omladine Beograda 2013. godine pa sve do brojnih nastupa u beogradskim, srpskim i evropskim klubovima - ono što je zajedničko svim njihovim svirkama jeste uvek brojna i egzaltirana publika. Pored autorskih pesama Ana i Dukat Stray često sviraju i pažljivo odabrane obrade koje izvode u minimalističkom akustičnom aranžmanu i u koje unose svoju senzibilnost i brižljivost i tako omogućavaju potpuno novi doživljaj poznatih pesama Neila Younga, Eltona Johna, Portishead, Elliota Smitha…

http://straydogg.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Stray-Dogg/126432744107798
http://www.youtube.com/watch?v=MCMG_nXJivs
http://www.youtube.com/watch?v=epofWD0A87U
http://anacurcin.com/
http://anacurcin.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/AnaCurcin
http://www.youtube.com/watch?v=Svms4a_mrwA

NAZAD