PROGRAM za datum :: 01/10/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 01/10/2014, 12 : 30
Socialist modernism and beyond

Socialist modernism and beyond

(A brief introduction to art in Yugoslavia from late 1950s to early 1980s)

Branko Dimitrijevic, profesor istorije i teorije umetnosti na Visokoj školi za likovnu i primenjenu umetnost, Beograd

Predavanje je namenjeno studentima umetničkih akademija u Helsinkiju i Orhusu ali se preporučuje studentima umetničkih akademija u Beogradu s obzirom da se u ovdašnjem institucionalnom obrazovanju ova tema nedovoljno obrađuje. Predavanje će biti na engleskom jeziku. (90 min.)

NAZAD
 
  Sreda, 01/10/2014, 22 : 00
Novo Doba Festival

Peti festival nesvrstanog stripa Novo Doba će biti održan od 29. septembra do 5. oktobra 2014. godine na više lokacija u Beogradu i Pančevu. Sedmodnevni intenzivni program festivala obuhvata dnevne aktivnosti uglavnom posvećene radionicama, i bogati noćni program izložbi, video projekcija i muzičkih dešavanja.

Program u Kc Grad:

Izložba
Miron Milić (Zagreb)
Miron Milić(1980) možda je najbezobrazniji virtuoz hrvatske alternativne umetnosti, ulične i fine i one ne tako fine. Ovaj akademski obrazovan majstor figuracije, provokacije, satire i duhovite erotike etablirao se kao vodeći grafički umetnik novije generacije zagrebačkog andergraund kruga. Njegovi, pretežno crno beli crteži i slike šire se velikom brzinom među svetskim konoserima i sumnjivim licima dobroga ukusa.
www.wooloo.org/miron.milic 
 
Koncerti:
Macani (Ljubljana/Zagreb/Beograd)
Zavera andergraunda, trans ex balkansko jugoslovenski bend, ma šta bend - supergrupa! Srbi, slovenci i hrvati, bez makedonaca i bosanaca, bez ustručavanja. Attenzzione! Ovo je retkost. Grupa se okuplja tek povremeno ne bi li prebrojali jedni drugima sede vlasi i odaslali ljubav, gitarske melodije, bele šumove, poliritmove i guslarske stihove ovom napaćenom narodu.

Point Invisible (Clermont-Ferrand)
List šupljeg mesa i koska crvići kopaju put bez izlaza ugnježden u gustini besa i radosti da bi pronašli sjajne zenice i vlažni glutamat.
soundcloud.com/pointinvisible 
 
Bonne Humeur Provisoire (Lille/Creuse)
Koktel raskuštranih glasova, grabež uzastopnih epruveta grudvi snega kojim upravlja daljinski upravljač skriven iza šoferšajbne.
bonnehumeurprovisoir.free.fr
 
Figurative theatre (Niš)
Figurative theatre je old school industrial - dadawave performans trupa koja deluje napadno i vulgarno, pristojno i svedeno, ne ostavlja prostor ravnodušnosti u svom umetničkom izrazu. Posle mnogo godina na nezavisnoj sceni, i dalje smatraju da će svet opet biti savršen.
figurativetheatre.blogspot.com 
 
Language.Sex.Violence (Niš)
Language.Sex.violence su new wave, distopian bend koji istražuje antiutopijske prostore, nastale u sopstvenim glavama ili utemeljene na realnom svetu. LSV silazi u lične podzemne svetove, ne bi li osvetlio staze koje pojedinac krči u pokušaju da pronađe suštinu svog bivstvovanja.
FB: Language.Sex.Violence
 
Autistik Front, oproštajni koncert (Beograd)
Uhvatite priliku da poslednji put vidite i čujete Autistic Front – najveći cover band na ovim prostorima.
autistikfront.bandcamp.com
 
DJ set Nema tog podruma (Antwerp/Beograd) i Marina Džukljev (Novi Sad)
Samo (na)strani karnevali glavobolje! (kumbija kukci, turske domaćice u psiho-svemiru, surf sablasti, tajlandske nosne frule itd. itd. itd.)
soundcloud.com/nobasementisdeepenough
 
Live visuals: FŠK (Ljubljana) i Lina Rica (Makarska)
Boštjan Čadez Fšk i Lina Rica će pretvarati audio signale u nervozne piksele s kojima će gađati izvođače i uključiti ih u bitku između dvo i trodimenzionalnog prostora. Ako sve bude išlo  po planu, stvorit će se crna rupa i pojest sve posjetitelje.

http://www.novodobafestival.net/

NAZAD