PROGRAM za datum :: 02/10/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 02/10/2014, 10 : 00
Seminar / inkubator Frontiers in Retreat

Od 2. do 6. oktobra u Kc Gradu i Muzeju Staro Selo u Sirogojnu  održaće se seminar/Inkubator u okviru evropskog projekta “Frontiers in retreat“. Pored umetnika koji su uključeni u ovaj petogodišnji projekat, predstavnika partnerskih organizacija iz Finske, Španije, Letonije, Velike Britanije i sa Islanda seminaru će prisustvovati i veliki broj profesora i studenata sa umetničkih akademija iz Danske, Finske i Norveške.

Tema “Frontiers in retreat” projekta je ekologija a inspiraciju za svoje radove umetnici bi trebalo da pronađu boraveći na raznim izmeštenim lokacijama u okviru umetničkih rezidencija. Svaka od partnerskih organizacija zadužena je da organizuje jedan seminar / Inkubator koji će pored učesnika u projektu okupiti i razne eksperte, naučnike i teoretičare koji se bave temama relevantnim za projekat.
 
Prvi deo seminara/ Inkubatora “Frontiers in retreat” projekta odrzaće se 2. oktobra u Kc Gradu. Učesnici projekta kao i gosti upoznaće se prvo sa nekoliko tema među kojima su istorijat ekonomskih prilika u SFRJ, odnos države i kulture nekada i sada, razvoj umetničkih kolonija i nove strategije vezane za mobilnost umetnika. Obzirom da je tema samog projekta ekologija u drugom delu prvog dana seminara pričaće se o ekološkim problemima u našoj zemlji, nedavnim poplavama. 

Predavači su:
Milan Spasojević, Ekonomski fakultet u Nišu
Jovo Bakić, Filozofski fakultet u Beogradu
Dimitrije Tadić, Ministarstvo kulture Republike Srbije
Jenni Nurmenniemi, HIAP- Helsinški internacionalni umetnički program
Brett Bloom, Akademija umetnosti Jutland
Jelisaveta Vukelić, Filozofski fakultet u Beogradu
Mina Petrović, Filozofski fakultet u Beogradu

Ukoliko želite da prisustvujete seminaru 2. oktobra u Kc Gradu prijavite se na mail@gradbeograd.eu najkasnije do 30. septembra.

http://frontiersinretreat.org/

NAZAD
 
  Četvrtak, 02/10/2014, 21 : 00
The Hidden Cameras

Kanadski indie-pop bend The Hidden Cameras, predvođen Džoelom Gibom, nastupa u četvrtak 2. oktobra u Kc Grad. Trenutno na evropskoj turneji, beogradskoj publici će predstaviti svoj poslednji album "Age" koji je odlično prihvaćen kako kod publike, tako i kod kritičara. Uvek energični i jedinstveni nastupi su zaštitni znak benda koji je ove godine izbacio svoj šesti album.

Lokalnu podršku čini bend Nahty, iz Niša, koji će se po prvi put predstaviti beodradskoj publici.

Program:
Četvrtak, 02.10.2014. godine

21:00 - Ulaz 
21:30 - Nahty
22:30 - The Hidden Cameras

Osnovan 2001. godine, bend Hidden Cameras je svojim nastupima u crkvama oblikovao muzičku scenu u Torontu, koja u tom trenutku kao da nije  ni postojala. Tokom čitave karijere,  svojim karakterističnim i energičnim nastupima ispituje religiju i slavi seksualnost. Joel je prvi Kanađanin koji je potpisao za  poznatu izdavačku kuću Rough Trade (Arcade Fire, Belle and Sebastian, My Morning Jacket, Antony and the Johnsons, The Strokes). U međuvremenu se seli u Berlin, gde se pronašao, kao tekstopisac i kao umetnik. Album Age predstavlja njegovo sazrevanje, ne prikazujući šta je, već u šta se on pretvorio.


Cena karte: pretprodaja 500 rsd, na ulazu 700 rsd

http://thehiddencameras.com/

NAZAD