PROGRAM za datum :: 13/10/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 13/10/2014, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Čitam Čitaš

Pozivamo vas da budete deo Delikatesnog ponedeljka 13. oktobra u Kc Gradu. Za vas će kuvati ekipa ČitamČitaš i ovom prilikom pokazati da osim što se bavi popularizacijom knjige kao medija i čitanja ume da napravi i izvrstan kuskus.

Pored pripremanja hrane, istovremeno će se odvijati i akcija 2 za 1 u kojoj će naši dragi posetioci moći da razmene svoje dve knjige za jednu iz našeg fonda i na taj način pomognu formiranje novog fonda Obrenovačke biblioteke koja je u maju pogođena poplavama. Muzej knjige i NVO Adligat će pomoći da dobijene knjige poklonimo biblioteci u Obrenovcu. Dođite na KusamKusaš da jedemo, razmenimo knjige i obnovimo biblioteku!

Cena bona 150 rsd

NAZAD
 
  Ponedeljak, 13/10/2014, 20 : 00 - 19/10/2014
Aleksandra Prhal - Pardon my low-res: remixed

Slikarka Aleksandra Prhal bavi se advertajzingom kao dizajner i art direktor, gde je postigla zavidne uspehe, ali nam se ovoga puta predstavlja nekomercijalnim radom, koje nije slikarstvo već fotografija. Fotografija niske rezolucije (low res), instant fotografija njeno je polje istraživanja već duže vreme, jer je brza i dokumentarna.

Nakon uspešne prošlogodišnje izložbe Belgrade, pardon my low-res u Kući kralja Petra I, kojom je publici istovremeno otkrila i tehnološke mogućnosti različitih gedžeta ali raskošan talenat za beleženje incidentnih momenata svakodnevice grada - Aleksandra Prhal novom izložbom čini korak dalje - uvodeći u radove i druge prostore i nove, jedinstvene likovne zahvate, formalne eksperimente uobičajene slikarstvu.

Kolaži čija su osnova low-res fotografije i koji su nastali multiplikacijom detalja fotografija i poigravanjem kolorima predstavljaju višeslojni remiks, odaju futuristički model kretanja u slikarstvu, ali i statičnost istovremeno u zavisnosti od fokusa i ugla gledanja.

Ovi kolaži nisu jedinstveni samo po načinu na koji su nastali, već i po tome što posmataču ostavljaju mogućnost da se opredeli za sloj kolora i oblika koji želi da otkriva i zatim ga prati kroz kompoziciju, luta - kao što se nekada prepustimo lutanju svetom, svesni da je putovanje kroz prostor važnije od stizanja na cilj.

NAZAD