PROGRAM za datum :: 19/10/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 19/10/2014, 19 : 00
Luis Bunjuel u Meksiku - ciklus filmova

Luis Bunjuel je široj publici poznat kao španski reditelj, međutim, on je 1949. dobio meksičko državljanstvo i u Meksiku živeo i stvarao do svoje smrti 1983. Bunjuel je u ovoj zemlji snimio čak 29 svojih ostvarenja, među kojima se nalazi i 5 filmova koji će biti predstavljeni kod nas, svake nedelje, počevši od 14. septembra.

Za publiku današnjice, zasićenu visokobudžetnim filmovima holivudske produkcije, Bunjuelova genijalna ostvarenja predstavljaju pravo osveženje. Tako na primer, za razliku od većine njegovih filmova (drame i tragedije), "Velika lobanja" pripada žanru komedije, tačnije, komedije intrige, veoma popularne u hispanskom svetu. Glumačku postavku filmova čine neka od najvećih imena meksičke kinematografije: Andres Soler, Rosario Granados, Gustavo Roho, i npr. Fernando Soler, koga legendarni španski režiser angažuje i u porodičnoj melodrami crno-bele produkcije "Kći prevare”. Pored ostalih filmova, skrećemo pažnju i na film "Uspon u nebo", u kome bi domaće gledalište moglo da prepozna ideju ostvarenu u filmu Slobodana Šijana "Ko to tamo peva", ili film “Nazarin” koji je nastao po delu španskog pisca Peresa Galdosa (Benito Pérez Galdós), kojeg je Bunjuel veoma cenio.

Nazarin – Nazarín (1959)

U Meksiku s početka dvadesetog veka, skromni sveštenik Nazarin deli svoju nemaštinu sa siromašnima koji žive u okolini Ćanfine gostionice. Pošto je pružio zaštitu prostitutki koja je izazvala požar u gostionici, Nazarin se oseća obaveznim da napusti to mesto. Na tom putu, njegove aktivnosti izazivaju niz sukoba koji se suprostavljaju njegovoj viziji hrišćanskog milosrđa.

Ulaz slobodan!

NAZAD
 
  Nedelja, 19/10/2014, 21 : 00
Papooz / France - Live

Nakon nastupa u značajnim pariskim klubovima i koncertnim dvoranama, Beograd će imati privilegiju da otkrije ovaj bend pre ostatka sveta. Prefinjen indie-folk zvuk, moderan i uzbudljiv u isto vreme. Papooz sa dva izvanredna glasa Ulysse & Armand, izvodi jako privlačne balade i kompozicije koje prate još troje muzičara. Ovaj bend postaje sve popularniji u Francuskoj, i predviđa im se svetla budućnost. Između ostalog kada slušate njihove pesme, ne možete ostati ravnodušni! U Beograd dolaze posebnom prilikom, pa iskoristite to i dođite da poslušate jedan jako dirljiv i kvalitetan koncert ovog francuskog  sastava.

http://www.papooz.net

https://soundcloud.com/papooz

Cena karte u pretprodaji: 400 RSD, na ulazu: 500 rsd

NAZAD