PROGRAM za datum :: 31/10/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 31/10/2014, 20 : 30
NA SOPSTVENI POGON -  svečano otvaranje festivala Asocijacije NKSS

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije organizuje novo izdanje festivala „Na sopstveni pogon“ od 31. oktobra do 2. novembra u Beogradu - u prostorima koje vode članice te najveće mreže organizacija civilnog društva u oblasti savremene umetnosti i kulture u Srbiji.

Festival „Na sopstveni pogon“ svečano će početi promocijom specijalnog broja magazina nezavisne kulture „Manek“, u izdanju NKSS. Biće predstavljena i mapa savremene umetnosti u Beogradu „Contemporary Art in Belgrade“, nastala u saradnji Remonta – nezavisne umetničke asocijacije i Austrijskog kulturnog foruma. Deo bogate produkcije članica NKSS biće predstavljen video produkcijom “Abeceda nezavisne kulture” udruženja SEEcult.org, kao i video prezentacijom “Ruka i glas” (10’25’’) udruženja Poezin.

Festival “Na sopstveni pogon” biće nastavljen do 2. novembra različitim programima organizacija iz Beograda i drugih gradova iz Srbije u Kulturnom centru Grad, Centru za kulturnu dekontaminaciju, Kulturnom centru Reks, Uličnoj galeriji, prostoru u Kraljevića Marka 8 i u nezavisnom pozorištu Le Studio.

Uporedo sa festivalom “Na sopstveni pogon”, u Magacinu u Kraljevića Marka biće održana redovna Skupština Asocijacije NKSS, koja okuplja više od 90 organizacija iz dvadesetak gradova širom Srbije.


NKSS – www.nezavisnakultura.net
Remont – www.remont.net
Abeceda – http://www.youtube.com/playlist?list=PLTjmwEw66acXe4xC_9CIfXym9G9M_PvhY
SEEcult.org – www.seecult.org
Ruka i glas – https://www.youtube.com/watch?v=srPLi_KG2T4
Poezin – www.slamstudio.org

NAZAD
 
  Petak, 31/10/2014, 22 : 00
Hajde bejbi, hodaj kao zombi

Petak, 31. oktobar u KC Gradu....otvara se peta dimenzija

Beogradski šlageri Vas pozivaju na veliku tematsku žurku Hajde bejbi, hodaj kao zombi:

"Ti prsti u mojoj kosi, 
taj pogled koji reč "Dođi" nosi
Razvije me ko testo oklagija, 
to je neka crna magija."

"Proveri svaki šav s pantalona
Mora da je veštica sezona."

Specijalna nagrada za najjeziviju, najinventivniju i najsmešniju retro zombie masku!

Halloween igranka u KC Gradu. 
Ako ne znate da igrate, ne brinite, ima ko će Vas naučiti:

Beogradski šlageri su DJ dvojac koji vam otkriva poslastice iz zlatnog doba kad je rok bio mlad. Kad se kaže šlager, svi pomisle na pedesete i šezdesete, neki na domaću zabavnu muziku, a nekima je u glavi samo shubi dubi duba. Muzika koju za vas biraju Beogradski šlageri dolazi iz najrazličitijih delova sveta (od Jugoslavije do Japana) i epoha (od Glenn Millera do Girls), u najrazličitijim žanrovima (r’n’b, doo-wop, rockabilly, r’n’r, yé yé, bubblegum pop) i izdanjima - nekada je šmekerska, kao Gainsbourg, Celentano i Elvis, nekada devojačka, kao Shirelles, Supremes i Šarićka, nekada sentiš, kao Paul Anka, Đorđe Marjanović i Salvatore Adamo, nekada duhovita, kao Đuza, Louis Prima i Dean Martin, ali je uvek plesna!
Ulaz slobodan

NAZAD