PROGRAM za datum :: 02/11/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 02/11/2014, 19 : 00
Filme Auf Reisen, ciklus nemačkog filma - Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul

Posle španskih i meksičkih filmova sa zadovoljstvom najavljujemo ciklus nemačkih filmova u Kc Gradu. U saradnji sa Goethe Institutom u Beogradu napravili smo izbor zaista izuzetnih ostvarenja savremene nemačke kinematografije.

Drugi po redu emitovanja film "Crossing the bridge"  reditelja Faith Akina koji nas vodi kroz muzičku scenu savremenog Istanbula.  

Ulaz slobodan

NAZAD
 
  Nedelja, 02/11/2014, 20 : 00 - 06/11/2014
AiR program - Sakari Viika / A Book of Memories

U okviru AIR programa KC Grada 2 novembra otvaramo izložbu finskog fotografa Sakari Viika, pod naslovom A Book of Memories, koja će trajati do 6. novembra. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom fotografa čiji radovi se nalaze u kolekcijama Helsinki Art Museum, Jyväskylä Art Museum, Oulu Museum of Art, The State Art Collection Finland, a koji je na sceni od osamdesetih godina. Dok u okviru AIR programa bude radio na materijalu za svoju sledeću publikaciju, posetioci će imati uvid u njegov prethodni projekat.

Osnovni postulat njegovog rada podrazumeva observaciju okoline. Fotografije sa same nameću, Vikka ih nikada ne režira, on ih samo uočava u širem kontekstu, ekstraktujući ih, tako da dokumentarnost igra značajnu ulogu u njegovom radu, a ona podrazumeva i dodatu vrednost svake fotografije- njeno delovanje izvan okvira kadra.

Bavi se ljudskom sredinom, ali na njegovim fotografijama ljudi nisu tako čest subjekat, zbog toga što više obraća pažnju na posmatrača koji se stavlja u tu okolinu posmatranjem.

Kako sam navodi, veoma je produktivan i intuicija ga nagna da fotografiše ogroman broj kadrova. Jedina režija nastupa pri sređivanju materijala, kada veliku ulogu igraju emocije. Od apstrahujućih do onih sa dozom humora, u zavisnosti od projekta na kom radi, ipak, sve njegove fotografije plene svojom kompozicijom.

Knjiga sećanja (A Book of Memories) je projekat inspirisan romanom Paul-a Auster-a, gde je Vikka svakog dana producirao jednu ili više fotografija. Serija fotografija predstavlja odgovor na konstantan protok slika na socijalnim mrežama, ali odgovor koji je dosta apstraktan i bez preciznih komentara i određenja u odnosu na tu situaciju.

Izložba će biti otvorena do 6. novembra

http://www.sakariviika.com/

NAZAD