PROGRAM za datum :: 08/12/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 08/12/2014, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Moda za poneti

Uvek nasmejani tim Mode za poneti sprema za vas jedno veoma ukusno i toplo iznenađenje. Pridružite nam se da srčemo zajedno i da rasplamsamo praznični duh pred novogodišnju Modu.

Obećavamo biće mljac mljac!

Cena bona 150 rsd

NAZAD
 
  Ponedeljak, 08/12/2014, 20 : 00 - 14/12/2014
Rina Vukobratović - Haiku delići života

Fotografkinja iz Novog Sada, Rina Vukobratović izložiće svoj najnoviji multimedijalni  projekat Haiku delići života u Velikoj galeriji od 8. do 14. decembra. Inicijalna inspiracija ovog projekta je autorkino detinjstvo, tokom kog je pisala haiku poeziju, a koju je ponovo otkrila nedavno.

Kako sama tvrdi nametnula se komparacija hobija iz detinjstva i sadašnjeg profesionalnog poziva, pa je iz toga proizašao opus koji ćete imati prilike da vidite. Haiku i fotografija imaju mnogo dodirnih tačaka, od kojih je krucijalna zajednička svrha: i haiku i fotografija su sredstva saznavanja suštine. Budući da haiku stihovi prikazuju uglavnom jedan istrgnuti momenat koji je pesniku tako važan, fotografija kao zaleđeni trenutak može vizuelizovati te stihove na jedan vrlo efektni način. Shvativši to Vukobratović se vraća na stihove i u cilju njihove vizuelizacije počinje da gradi predmete koje stihovi pominju i odlazi u multimedijalnost, povezujući skulpturu, instalaciju, režiju i fotografiju.

Fiktivni svet haiku stihova materijalizuje izgradnjom predmeta i prostora koji se rađaju u njenoj dečijoj mašti a zatim režiranjem stvara opet fiktivni svet u kadru fotografije, koji nije ništa manje predmetan od stvarnog sveta. Projekat je intimistički eksperiment nekomercijalne, visoko režirane fotografije, koji ima za cilj da probudi podsvest posmatrača i natera ga na haiku zen trenutke.

Izložba će biti otvorena do 14. decembra

NAZAD