PROGRAM za datum :: 09/12/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 09/12/2014, 19 : 00
Hispansko veče

Zanima vas egzotika hispanskih zemalja i njihova kultura? Onda dođite 9. decembra i iskusite njihov duh!

Dočekaće vas dobra atmosfera i autentični ukusi Španije što vam sa sigurnošću obećavaju organizatori ESN BelUPgrade i platforma ¿Qué pasa? Društva hispanista. Početak večeri zakazan je za 19 časova, kada će se služiti sangrija, koju su, po originalnom receptu, napravili španski studenti na razmeni u Beogradu.

Hor studenata Katedre za Iberijske studije Filološkog fakulteta, Los Jaleos, upriličiće događaj pesmama na španskom i biće dobra uvertira za neformalni čas salse, koji će održati instruktori iz edukativno-rekreativnog centra Movimento.
A posle dovoljno opuštanja uz hor i ples, predviđene su karaoke za potpuni latino doživljaj. Dođite da ga doživimo zajedno i da uživamo u ovoj večeri čija svrha i jesu, pre svega, razonoda i druženje!

NAZAD
 
  Utorak, 09/12/2014, 19 : 00
Home-Made Nations

Home-Made Nations je dokumentarni film o samozvanim drzavama a.k.a. Mikronacijama. Portretišući tri različita mikro-slucaja film pruža uvid u ovaj fenomen, prikazujuci obe, i smesnu i ozbiljnu stranu ovih pojava.

Kako je svet podlegao potpunoj globalizaciji, Mikronacije su savršeni protivotrov ovoj pojavi. Ironičan stav o drzavnosti je osvežujuć, isto koliko i uvid u komicne elemente nekih postojećih socijalnih struktura. Tri Mikronacije predstavljene u filmu Home-MadeNations su :Kraljevska Republika Ladonija, Kraljevstvo Hay, i Užupis Republika.

NAZAD