PROGRAM za datum :: 08/02/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 08/02/2015, 18 : 00
Ciklus norveškog filma - Čovek koji je voleo Yngve (2008)

U saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške i Norveškim filmskim institutom Kulturni centar Grad predstavlja ciklus norveškog filma. Kinematografija ove severne zemlje razvijala  se relativno polako od svojih početaka  pa do  devedesetih godina prošlog veka kada kao i cela zemlja doživljava nagli procvat. Filmski institut osnovan je  2001. godine i pružanjem velike podrške domaćim autorima norveški film je doveden na nivo velike konkurentnosti u odnosu na druge mnogo poznatije kinematografije. U okviru ciklusa koje Kc Grad predstavlja svake nedelje imacemo priliku da se upoznamo sa specifičnim ostvarenjima nastalim 2008 i 2009 godine.

Mannen som elsket Yngve, Čovek koji je voleo Yngve, 2008

Film je rađen prema knjizi Tore Renberga. Glavni lik je mladi Jarle koji 1989 sa drugarima osniva bend. Film se bavi nesigurnošću u sopstvena osećanja i  odnosom Jarlea i Yngvea  novog člana njihovog benda.
Režija: Stian Kristiansen

Ulaz slobodan

NAZAD
 
  Nedelja, 08/02/2015, 20 : 00
Port Noir /Plavo/ Nebo je crveno

PORT NOIR je tročlani sastav iz mesta Södertälje, Švedska. Članovi imaju šareno muzičko zaleđe (jazz, alternative rock, death metal, hardcore, progressive rock...) ali dele zajedničku ambiciju i cilj -- da stvore nešto novo i sveže. Njihov debi singl "Sun de Man" snimljen već na prvom sešnu privukao je priličnu pažnju nakon objavljivanja na internetu. Samo nedelju dana kasnije potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Razzia Notes Anders Fridén-a, pevača najpoznatijeg švedskog metal sastava In Flames. Šest meseci docnije Port Noir su održali i prvi koncert -- kao predgrupa In Flames na nastupu u Štokholmu, da bi zatim ušli u studio i započeli snimanje svog debi albuma "Puls" pri Dugout Studios u mestu Uppsala, na kome je za produkciju bio zadužen Daniel Bergstrand (Meshuggah, Dimmu Borgir, Soilwork). "Puls" dokazuje da bend odlično zna u kom smeru se kreće, i to čine ubrzanim tempom. Na nastupajućoj turneji imaćemo priliku da čujemo i ponešto od pesama koje će se naći na sledećem izdanju.

https://www.facebook.com/portnoirofficial
http://www.portnoir.com/

PLAVO je instrumentalni post-rock bend iz Kruševca. Članovi sastava su već duže vreme aktivni na hardcore sceni pri bendovima The Bridge, Jain, Deadrise, No Way Back... Eksperimentišući sa različitim žanrovima osnovna ideja benda je muzička potraga za vezom koja spaja čoveka i univerzum. Pronaći u sebi drugog sebe, osluškivati i posmatrati stanara svoga tela, njegov osećaj opažanja.

https://www.facebook.com/plavoband
http://plavo.bandcamp.com/

NEBO JE CRVENO je post-hardcore/oldschool-emo/alternative-rock trio iz Subotice. Melanholičan prizvuk i emotivni, intimni tekstovi na srpskom jeziku. Rifovi i ritmovi koji doprinose specifičnosti i autentičnosti prostora i vremena u kojem su stvorene.

https://www.facebook.com/nebojecrveno
http://nebojecrveno.bandcamp.com/

Karte u pretprodaji 600 rsd, na dan koncerta 800 rsd

NAZAD