PROGRAM za datum :: 25/03/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 25/03/2015, 17 : 00
Ann Cvetkovich, Posledepresije – suverenitet čula

moderator Slavčo Dimitrov
U organizaciji
IPAK.Centra (Centar za istraživanje kultura, politika i identiteta)
&
BeFem, festival feminističke kulture i akcije

“Posle depresije – suverenitet čula”

Ann Cvetkovich će održati neformalno predavanje tokom kog će predstaviti svoju knjigu Depression: A Public Feeling (Depresija: javno osećanje), koja se u formi memoara i kritičkog eseja bavi istraživanjem načina pisanja o depresiji kao kulturnom i političkom fenomenu, u vidu pružanja alternativne perspektive u odnosu na medicinske modele depresije. Ukoliko depresivna emocionalna stanja konstituišu življeno iskustvo neoliberalnog kapitalizma, kako uopšte živeti? Kao odgovor na ovopitanje, Ann Cvetkovich će pokazati kakoje njen kritički rad o afektima bio oblikovan umetničkim praksama koje su poslužile kao inspiracija za novi projekat, sa ciljem da se koncepti suvereniteta, demokratije i slobode reartikulišu u polju promišljanja afekata i čula.
Biografija
Ann Cvetkovichje profesorka ženskih i rodnih studija na Teksaškom Univerzitetu u Ostinu (University of Texas at Austin).  Autorka je brojnih knjiga: Mixed Feelings:  Feminism, Mass Culture, and Victorian Sensationalism (Rutgers, 1992); An Archive of Feelings:  Trauma, Sexuality, and Lesbian Public Cultures (Duke, 2003); i Depression:  A Public Feeling (Duke, 2012).  Ko-urednica je brojnih zbornika i tematskih naučnih časopisa. Buduća istraživačka interesovanja Ann Cvetkovich tiču se trenutnog stanja LGBTQ arhiva i njihove aktualizacije u umetničkim ostvarenjima u vidu protiv-arhiva i intervencija u javnom prostoru.

NAZAD
 
  Sreda, 25/03/2015, 21 : 00
Neon Jazz - Hashima

Hashima je muzički sastav koji je nastao sa idejom da koncept slobodne improvizacije primeni u okviru tipičnog Jazz kvarteta. Improvizacije gravitiraju oko autorskih tema benda kao i specifičnih aranžmana kompozicija koje donose na svoj način i kao takve predstavljaju slušaocima. Kontrabas, tenor saksofon, bubnjevi i poluakustična jazz gitara; četiri različita senzibiliteta pronalaze se u formi ogoljenoj od tradicionalnih stilskih obeležja sa sadržajem inspirisanim dalekim napuštenim ostrvom u Japanu - Hašimom.
www.thehashima.com

Cena karte 100 rsd

Neon Jazz je nepretenciozno džez veče u Kc Grad koje nekada ima, a nekada nema živi bend. Dešava se svake neparne srede što je možda neki naš način da vam ukažemo na poluparnost očekivanosti koja samim tim postaje nezivesna. Poluparnost je onaj ritam koji vaš stomak oseti kada mu je neplanirano prijatno u duši. Neko fino vino ili možda interesantan izbor čajeva u gradskom baru, začinite sa par dragih lica i to je pravi recept za prijatno martovsko veče u GRAD-u. Krećemo od 21 časova.

NAZAD