PROGRAM za datum :: 29/03/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 29/03/2015, 11 : 00
Dramske radionice za decu: Prolećni duhovi & Najkiš i Najtmur

U nedelju, 29. marta u Kulturnom centru Grad Kišobran teatar predstaviće dve dramske radionice sa finalnim prezentacijama za decu u okviru pete po redu godišnje manifestacije "Medvedi - u čast proleću".

Broj mesta na radionicama je ograničen, a prijave za najmlađe možete poslati na mejl info@kisobran.org.

Učešće na radionicama je besplatno, a učesnici bi sa sobom, ako imaju trebalo da ponesu kabanice, kišobrane i čizme.
Radionice su otvorenog tipa tako da je prisutvo roditelja i druge dece dozvoljeno.

Program:
11.00 - 13.00 PROLEĆNI DUHOVI
13.00 - 16.00 NAJKIŠ i NAJTMUR

Opis:
1. PROLEĆNI DUHOVI

Prolećni duhovi su vrlo specifična bića. Moraju se prvo otkriti i svaki mora imati svoje zaduženje. Većina njih su povezani nekako sa medvedima, ali još uvek ne znamo kako. Radionica o prolećnih duhovima, namenjena je svoj deci koja znaju da pišu i maštaju. U toku dva sata pisaćemo pisma i priče prolećnim duhovima i postavićemo prva vrata-portal na drvo koje nam bude najbliže. Ješćemo bombone i pustiti mašti da napravi prolećni karambol. Dođite !
Broj učesnika je ograničen na 15.
Učešće je besplatno.

2. NAJKIŠ i NAJTMUR

Radionica u trajanju od 4 sata sa finalnom prezentacijom, namenjena deci osnovnoškolskom uzrasta. Cilj nam je da na kraju napravimo malu prezentaciju – predstavu u okviru koje ćemo se baviti klimatskim promenama, kao i onim stvarima koje dolaze uz proleće. Kad stiže NAJKIŠ? A kad njegova drugarica NAJTMUR?
Učešće na radionici je besplatno.
Broj učesnika je ograničen na 10.
Svaki učesnik će biti zamoljen da sa sobom ponese kabanicu, kišobran, gumene čizme ili nešto slično.

Dođite da se smejemo i uveseljavamo svet!

NAZAD
 
  Nedelja, 29/03/2015, 18 : 00
Ciklus japanskog animiranog filma - Brave Story

Posle vrlo posećenog ciklusa Norveškog filma Kulturni centar Grad u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu nastavlja filmski ciklus sa izborom japanskog animiranog filma. Anime je naziv za sve animirane filmove ili serije iz Japana i ova vrsta stvaralaštva nastala je početkom 20 veka. Postoji veliki broj žanrova i pod žanrova ali anime koje ćemo gledati u narednom periodu uglavnom su namenjeni svim uzrastima.

Ulaz slobodan

Brave Story
Produkcija: Gonzo, 2006.
Režija: Koići Ćigira, prema romanu Mijukija Mijabea

Junak filma „Brave Story“ je Vataru, jedanaestogodišnjak čiji je život pošao naopako kada ga je otac napustio, a majka završila u bolnici. Rešen da promeni svoju sudbinu, Vataru će proći kroz magična vrata koja ga vode u svet fantazije, gde će morati da proputuje brojne zemlje, upozna mnoge ljude, porazi opasne protivnike i savlada nepremostive prepreke ne bi li došao do Boginje sudbine i naterao je da mu život vrati u normalu.

„Brave Story“ je izuzetno simpatičan film koji uspešno kombinuje priču o odrastanju sa parodijom na stereotipe iz RPG igara i avanturističkih romana. Iako je reč o jednom od retkih bioskopskih ostvarenja nekada velikog, a danas zaboravljenog studija Gonzo, film nije stekao zasluženu popularnost među zapadnom publikom, te nam je stoga drago možemo da se upoznamo sa ovakvim skrivenim draguljem.

NAZAD