PROGRAM za datum :: 30/03/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 30/03/2015, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Swad Taste of India

Po prvi put vam predstavljamo pravu indijsku hranu iz prave indijske kuhinje sa kuvarima i začinima iz Indije. Indijsko bilje i začini igraju važnu ulogu u Swad Taste Of India kuhinji. Pored toga što predstavljaju važan izvor boje i ukusa oni imaju i mnogobrojne koristi za zdravlje.

Očekujte indijski hleb sa različitim ukusima (čili, beli luk, puter, sir), razne vrste kebaba i za vegeterijance tandori sa pečurkama.

Cena porcije 150 rsd

NAZAD
 
  Ponedeljak, 30/03/2015, 20 : 00 - 12/04/2015
Nikola Radosavljević - Reorganized letters and postcards

Izlagačku sezonu 2015. godine otvara mladi grafičar Nikola Radosavljević, koji je za Veliku galeriju pripremio seriju kolaža te delimično izašao iz svog uobičajenog medijuma.  Posetioci će od 30. marta do 12. aprila moći da pogledaju postavku pod nazivom Reorganized, koja je dvogodišnji side project umetnika na temu memorije, dok se priprema za ovogodišnje Praško kvadrijenale, gde će izlagati u junu.

Radosavljević priznaje da ima običaj da zaboravi situacije, događaje, ljude, pa i čitave periode, bili oni važni ili nevažni. Takođe zapanjen je i činjenicom da se ljudi iz njegovog okruženja nekada upiru iz petnih žila da se prisete nekih trivijalnih detalja iz prošlosti.

Materijal za projekat obezbeđen je iz ostataka svakodnevice, jer Radosavljević koristi vreme dokolice da se priseća događaja koje je zaista upamtio i iza kojih su ostali razni artefakti od ispisanih ceduljica do komada odeće. Njihovom reorganizacijom uz upotrebu štampanog materijala ni od kakvog značaja vizuelizuje procese pamćenja odnosno zaboravljanja, proces preslikavanja memorije, njenog preslikavanja i sedimentacije.

Rekontekstualizacijom obe grupe polaznih materijala, važnih i nevažnih Radosavljević stvara novi kontekst i kolaže grupiše u postavku koja je kako sam kaže svojevrstan omaž svim zaboravljenim, a važnim mestima, dogadjaima i ljudima, kao i onim čije sam obrise uspeo da sačuvam.

Ovu veoma intimnu seriju radova publika će moći da pogleda od 30. marta, a otvaranje je zakazano za 20 časova.

NAZAD