PROGRAM za datum :: 01/04/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 01/04/2015, 19 : 00
NOOR - NIKON - KAMERADES

Pozivamo vas na otvoreno predavanje dokumentarnih fotografa NOOR kolektiva Stenlija Grina i Andree Brus.

NOOR, jedna od najprestižnijih fotografskih agencija na svetu, čiji su članovi vrhunski fotografi koji svoj rad baziraju na dugoročnim dokumentarnim projektima i "pripovedanju" kroz fotografiju, organizuje 1. aprila u Beogradu predavanje otvoreno za javnost.

Svoje radove publici će predstaviti NOOR fotografi Stenli Grin i Andrea Brus.
Kadir van Lohuizen će biti moderator.

Tema razgovora biće "Građanski rat u Siriji: Fotografisanje ljudskog života"
U ratu obično postoje dve strane. Ali, bez obzira na politiku, uticaj rata na ljudski život je isti. Smrt, razaranje i borba za moć, sile su koje pogađaju svakoga. Često teraju suseda protiv suseda.

Publika će imati jedinstvenu priliku da učestvuje u razgovoru i razmeni mišljenja sa ovim iskusnim fotografima koji u fokusu svog rada imaju aktuelna globalna pitanja.

Stenli Grin (rođen u Njujorku, 1949.) poslednjih 25 godina svedoči o stvaranju i padovima velikih sila, invazijama na teritorije i oslobadjanjima drugih, masovnim migracijama, deportacijama, raseljavanju, gladi u svetu, sukobima, ratovima i razaranju. Radio je na pet kontinenata, dokumentujući uslove ljudskih života.

Fotografisao je u ratovima razorenim zemljama, poput Iraka, Somalije, Hrvatske, Avganistana i Libana. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i World Press Photo Award.

Andrea Brus (rođena u SAD, 1973.) dokumentarni je fotograf u čijem radu je fokus na životu ljudi u posleratnim uslovima. Poslednjih deset godina radila je u nekim od zona najvećih sukoba, pre svega Iraku i Avganistanu.

Osam godina bila je fotograf Vašington posta, kasnije i VII Network-a. Dobitnik je brojnih nagrada, uključujući World Press Photo Award.

Otvoreno predavanje organizovano je u okviru master klasa koji vode fotografi NOOR agencije Andrea Brus, Stenli Grin i Kadir von Lohuizen u Beogradu od 31. marta do 3. aprila. U radionici učestvuje 15 mladih dokumantarnih fotografa iz regiona.U organizaciji događaja sarađuje i srpski kolektiv Kamerades.
Događaj sponzoriše Nikon.

*photo: Andrea Bruce / NOOR

NAZAD
 
  Sreda, 01/04/2015, 21 : 00
Neon Jazz

Neon Jazz je nepretenciozno džez veče u Kc Grad koje nekada ima, a nekada nema živi bend. Dešava se svake neparne srede što je možda neki naš način da vam ukažemo na poluparnost očekivanosti koja samim tim postaje nezivesna. Poluparnost je onaj ritam koji vaš stomak oseti kada mu je neplanirano prijatno u duši. Neko fino vino ili možda interesantan izbor čajeva u gradskom baru, začinite sa par dragih lica i to je pravi recept za prijatno aprilsko veče u GRAD-u.

Ulaz slobodan

NAZAD