PROGRAM za datum :: 26/04/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 26/04/2015, 10 : 00 - 17/05/2015
AiR program - Mariko Hori (Japan)

KC Grad nastavlja svoj program umetničke rezidenture, AIR i u 2015. godini. Prvo u nizu gostovanja startuje 26. aprila, a gošća je japanska umetnica Mariko Hori. Ona je poznata beogradskoj ali i publici na Kosovu od ranije, jer je pored izložbe u KC Gradu izlagala i u Gračanici. Pored toga izlagala je na Malti, u Japanu, Francuskoj, Nemačkoj i Bugarskoj.

Mariko Hori je diplomirala arhitekturu na Seika univerzitetu u Kjotu, Japan. Otuda njeno interesovanje za prostor, za posmatranje i kreiranje promena u tom prostoru. Ali nisu u pitanju nikakve krupne promene u prostoru, karakteristične arhitekturi. Hori specijalizuje mikro promene, mikro intervencije u gradskom pejzažu, u rasponu od dopadljivih do angažovanih. Njeno artističko istraživanje usmereno je na proučavanje uticaja neočekivanih mikro intervencija na promenu fokusa i percepcije posmatrača.

Hori će boraviti u Beogradu i raditi upravo na gradskim ulicama, dok će KC Grad pratiti i publikovati njene intervencije. Ipak od 26. aprila publika će moći da se slučajno susretne sa nekom od njenih intervencija. Inspiracija Beograd je i dalje tema AIR programa.

NAZAD
 
  Nedelja, 26/04/2015, 19 : 00
Filmska trilogija Milutina Petrovića – Jug Jugoistok

Kc grad predstavlja tri filma Milutina Petrovića.
Ovogodišnji film “Petlja” predstavljen na FEST-u zaokružuje ovu trilogiju.
Drugi po redu film Jug Jugoistok je psiho-triler o krhkoj granici između realnosti i fikcije u društvu koje ne želi da se modernizuje, već se prepušta dejstvu inercije i tome da uvek drugi odlučuju o njegovoj sudbini.

Žanr: triler 
Trajanje: 86 min. 
„Nije pitanje da li ste paranoični, već da li ste dovoljno paranoični“

Glavne uloge: Sonja Savić, Miloš Lolić, Mladomir Puriša Đorđević, Hristina Popović, Vladimir Marjanović, Dinko Tucaković, Nedeljko Despotović
Scenario: Saša Radojević, Milutin Petrović
Producenti: Milutin Petrović, Predrag Bambić
Režija: Milutin Petrović

Film o Sonji i ubistvu Zorana Đinđića.

Cena karte 100 rsd

Nakon projekcije očekuje vas tribina sa autorom filma.

NAZAD