PROGRAM za datum :: 04/05/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 04/05/2015, 18 : 00 - 06/05/2015
Don’t press me/OTISAK

Prodajna izložba umetničkih grafika korisnika psihijatrijskih usluga

U ponedeljak, 4.5.2015. godine, sa početkom 18h, u Kulturnom centru GRAD, Braće Krsmanović 4, biće otvorena prodajna izložba radova nastalih tokom radionica umetničke grafike, čiji autori su korisnici psihijatrijskih usluga, članovi Udruženja Videa. Izložba će biti otvorena za posetioce do srede 6.5.2015.godine.

Radovi koji će biti izloženi, rezultat su vrednog i kreativnog rada korisnika, na radionicama umetničke grafike, održavanim u Udruženju Videa od janurara 2015. godine. Pored art terapijskih elemanata, negovanja zdravlja i kreativnosti, veliku vrednost umetničke radoinice, predstavlja sama izložbe radova koja korisnicima pruža mogućnost drugačijeg pogleda na svet, mogućnost kontakta sa nekim drugačijim ljudima, sa kojima će komunikacija biti ostvarena na jednom novom i uzvišenom  nivou.  Radionice su održane uz podršku  od strane Caritasa Srbije i finansijsku podršku projekta PRO.ME.NE – Promocija Mreže za mentalno zdravlje, koji se odvija pod pokroviteljstvom programa Evropske unije za podršku civilnom društvu.
O Udruženju Videa:
Udruženje Videa, postoji od 2008. godine i osnovano je na inicijativu pacijenata Bolnice za psihijatriju, KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“. Udruženje okuplja korisnike psihijatirijskih usluga i stručnjake zainteresovane za pružanje podrške korisnicima i  prevenciju stigmatizacije i marginalizacije. Cilj Udruženja poredstavlja osnaživanje komunikacije između samih korisnika, kao i komunikacije sa društvom u celini.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 04/05/2015, 18 : 30
BELDOCS odbrojavanje + Delikatesni ponedeljak

Filmski maj u Beogradu počinje dokumentarcima!  U ponedeljak 4. maja, u okviru manifestacije Delikatesni ponedeljak predstaviće nam se Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS, tradicionalnim jelom Berbera, kuskusom. Uz mirise i ukuse Severne Afrike, posetioci Delikatesnog ponedeljka će u okviru programa BELDOCS ODBROJAVANJE imati  priliku da pogledaju film "This  ain' t California" o skejterima u Istočnom Berlinu i njihovoj strasti prema ovom sportu. U pitanju je poslednja besplatna projekcija u okviru BELODCS ODBROJAVANJA i poslednji podsetnik da pogledate najaktuelnije i najbolje dokumentarne filmove iz celog sveta na osmom po redu izdanju BELDOCS-a, od 7. do 13. maja 2015.

www.beldocs.rs

NAZAD