PROGRAM za datum :: 05/05/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 05/05/2015, 10 : 00
Promocija konkursa nacionalnog Foruma za zelene ideje

Pozivamo Vas da prisustvujete radnom doručku tokom kog će biti predstavljen ovogodišnji konkurs nacionalnog Foruma za zelene ideje za preduzetničke projekte zasnovane na principima održivog razvoja. Takođe, bićete u prilici da čujete i nešto o već realizovanim projektima prošlogodišnjih pobednika.

Datum: 5. maj 2015. godine
Mesto: Kulturni centar Grad
Vreme: Od 10 do 12 časova

Trag fondacija u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF) i Erste Bankom, ove godine po treći put realizuje nacionalni Forum za zelene ideje. Organizatori imaju za cilj podsticanje angažovanja pojedinaca, udruženja i malih preduzeća da razviju inovativne i jedinstvene preduzetničke ideje zasnovane na principima održivog razvoja. Kao i do sada, namera je da se prepoznaju i podrže ideje sa najvećim potencijalom održivosti tj. ostvarivanja socio-ekonomskog razvojnog uticaja na svoju lokalnu zajednicu, uz očuvanje prirodnih resursa i životne sredine. 

Na događaju će se prisutnima u ime organizatora obratiti Biljana Dakić Đorđević, izvršna direktorka Trag fondacije i Vladimir Todorović iz Erste Banke. Novinari će imati priliku da od Igora Kojčića čuju detalje projekta za izradu prototipa automatizovane protočne sušare za voće, povrće i začinsko bilje, zasnovane na principima energetske efikasnosti. Ovaj projekat je danas uspešno realizovan zahvaljujući drugoj nagradi na prošlogodišnjem Nacionalnom i prvoj nagradi osvojenoj na Regionalnom Forumu za „Zelene ideje“.

Na konkurs se mogu prijaviti ideje koje ravnomerno obuhvataju sve elemente održivog razvoja, odnosno koje pored finansijske održivosti, imaju i značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj na zajednicu. Prednost će imati projekti koji se pre svega oslanjaju na lokalne reurse, uključujući zapošljavanje lokalnog stanovništva i korišćenje njihovih znanja i veština, a uz to sadrže i nacrt poslovnog plana, kao i plana zaštite i unapređenja životne sredine. Konkurs je otvoren 5.maja i trajaće do 25. maja 2015. godine.

Tri ideje koje budu ocenjene kao najznačajnije za važne promene na lokalnom nivou biće nagrađene sa po 5.000 dolara. Pored nagrade na Nacionalnom forumu, sve tri nagrađene ideje učestvovaće u julu 2015. godine na Regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler (RBF) na Kosovu, uz mogućnost da se takmiče za dodatnu nagradu od 10.000 dolara.

Za više informacija posetite sajt Trag Fondacije www.tragfondacija.org ili kontaktirajte Tamaru Rendulić, mob: 060 70 71 028, e-mail: tamara_rendulic@eg.rs.

NAZAD
 
  Utorak, 05/05/2015, 21 : 00
Karpov not Kasparov

Karpov not Kasparov je saundtrek za partiju šaha između sintisajzera i bubnjeva. U ovoj igri ne postoje ni pobednici ni gubitnici, ali ono čega ima na pretek su energični trippi zvuci, nesvesni orijentalne melodije isprepletane sa đuskavim electroclash impulsima.

Kc Grad će im biti domaćin 5. maja, sa početkom u 21 čas.

Karpov not Kasparov su više od same svirke, njihovi živi nastupi su nekada praćeni projekcijom partije šaha koju uživo igra publika, nekada ih prate vibrantni vizuali, a nekada sviraju preko nemih filmova. Mnogim nastupima bila su utočišta prilično nekonvencionali prostori, poput berbernica, domova za stare, toaleta restorana ili prodavnica cipela.
Karpov not Kasparov je do sada izdao dva E.P-a, a  u međuvremenu su bili veoma aktivni na svojim turnejama širom Evrope.

Cena karte 100 rsd

http://www.knotk.com/
https://soundcloud.com/knotk/

NAZAD