PROGRAM za datum :: 25/05/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 25/05/2015, 13 : 00
#Superste Projektna klinika

Superste program je lansiran u martu i prethodnih nedelja se intenzivno družili sa kreativcima u Novom Sadu, Subotici, Čačku, Novom Pazaru, Šapcu i Nišu. Rezervisali smo još jedan dan za finalne konsultacije pre nego što rok za prijave na Centrifugu bude završen.

Želimo da korake u ovom finalnom sprintu napravimo zajedno, da razrešimo eventualne nedoumice i odgovorimo na sva pitanja, bilo da tek razmišljate da se prijavite i niste sigurni da li se vaša ideja uklapa u program Superste ili vam je samo potrebno nekoliko praktičnih saveta kako da okupite zajednicu i strateški isplanirate aktivnosti.
Pitajte nas sve u vezi sa strateškim planiranjem, dizajnom, komunikacijama, projektnim menadžmentom, društvenim mrežama, okupljanjem zajednice.

Dođite, rade nas ideje :)

Prijava učesnika je obavezna i vrši se popunjavanjem ovog kratkog formulara: dkq.me/1B765uS

NAZAD
 
  Ponedeljak, 25/05/2015, 18 : 30 - 07/06/2015
Nicolas Jargić - Semaphoric Interface

U ponedeljak, 25. maja otvaramo izložbu francusko-srpskog umetnika Nicolasa Jargića, koji se već predstavio dva puta beogradskoj publici na jednoj grupnoj i jednoj samostalnoj izložbi u galeriji Inex 2014. godine. Ovaj mladi umetnik rođen je u Lionu gde je i diplomirao na Akademiji lepih umetnosti 2011. Od tada prestaje da se bavi slikom čije su jedine granice njeni ramovi ali počinje da se interesuje za iluziju i njenu umetničku primenu. Njegov umetnički rukopis je multimedijalni.

Publici će se predstaviti jedinstvenom postavkom pod nazivom Semaphoric Interface, jedinstvenom zbog toga što je sačinjava nekoliko ranijih radova u kombinaciji sa in situ instalacijama koje će Jargić realizovati u Velikoj galeriji. Jargić je poznat po ovakvim instalacijama i intervencijama zbog toga što je njegovo interesovanje usmereno na interfejs umetničke realnost sa onom kolektivnom. U svojim in situ delima baviće se ispitivanjem te relacije odnosno ispitivaće i testiraće granice između njih. Iluzija ili trompe l'oeil kako kažu Francuzi polazište je za mnoga njegova ranija dela. Spajajući umetnost i iluzionizam, njegov rad se izgrađuje u dinamici dekonstrukcije i reprezentacije i interferira odnos sa stvarnošću kao sa umetničkim delom. Tako će publika moći da pogleda specifične slike, koje su nastajale tokom muzičkih događaja realizovanih u KC Gradu proteklog meseca, a koje su naslikali sami muzičari u interakciji sa publikom. Ovim konceptom slike Jargić ulazi u multidisciplinarni umetnički diskurs, ispitujući granice ne samo likovne već i muzičke umetnosti. Suočena sa svojom reprezentacijom, realnost postaje svoj sopstveni ulog. Granica razmatranih realnosti se stavlja pod znak pitanja jer kolizija dve realnosti stvara iluziju u prostoru galerije.

Zbog te željene kolizije otvaranje izložbe pomeriće se za 18:30h jer prirodna svetlost igra presudnu ulogu u Jargićevom konceptu.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 25/05/2015, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - 24 minuta

Mnogi ljudi misle da ekipa 24 minuta ne ume da kuva... Budale! Slobodno možemo da kažemo da nam kuvanje ide toliko dobro da nam je ponekad neprijatno. Vama ne treba da bude neprijatno da dođete i da probate to što smo spremili samo za vas.
Proslavite ovaj veinticinco de mayo, el dia de los jovenes, uz tekile i Corone sa ekipom koja ne samo da ume da kuva, već i da zakuva i začini kada treba. I nemojte da plačete gospođo, ovog puta neće biti nijednog reklamnog bloka.

NAZAD