PROGRAM za datum :: 28/05/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 28/05/2015, 17 : 00
Mariko Hori - Artist in residence presentation

Polako se bliži kraj beogradske rezidenture japanske umetnice Mariko Hori. Posle uspešnog cooking masterclassa pozivamo Vas da se ovoga puta upoznate sa radom naše gošće. Umesto klasične izložbe, ona se odlučila da predstavi svoj dosadašnji rad u Beogradu kao i u drugim gradovima u kojima je boravila, u formi pop-up izložbe koju će pratiti prezentacija, 28. maja od 17 časova.

Mariko Hori će govoriti o svojoj inspiraciji i o tome zašto interveniše povrćem na javnim spomenicima, ali i pozvati sve prisutne da otkriju sakrivene minijaturne instalacije u prostoru KC Grada i probaju da im odgonetnu značenje.

Inspiracija Beogradom dobija još jednu celinu, a rezidenture se nastavljaju tokom narednih meseci, a Mariko Hori će Vam objasniti kako i zašto je nju inspirisala naša prestonica.

NAZAD
 
  Četvrtak, 28/05/2015, 18 : 30
I'm Now: The Story Of Mudhoney

Projekcija dokumentarnog filma I'm Now: The Story Of Mudhoney
Posle projekcije posetioci će moći da kupe karte za koncert u Domu omladine, 4. juna po nešto povoljnijim cenama (RSD2000)

https://www.facebook.com/mudhoneymovie

Ulaz slobodan

NAZAD
 
  Četvrtak, 28/05/2015, 19 : 00
Zaokret leto: Benjd // Dept. of Forgotten Songs // Superuho promo

Zaokret je nedeljni muzički događaj organizacije Kišobran koji se u zimskoj sezoni održava svakog četvrtka u zadimljenim beogradskim podrumima. Zaokret pored toga dovodi brojne bendove u Beograd. Leti se ta dva lica Zaokreta stapaju u jedan događaj, Zaokret leto, koji će sa vama biti svakog četvrtka u letnjim mesecima u bašti Kc Grad. Pokušaćemo da vam približimo veliki broj kantautora sa lokalne scene koje vredi čuti i pratiti i to potpuno besplatno.

Ovog četvtka promovišemo Superuho festival koji će se održati u Šibeniku od 4. do 6. avgusta i na kome ćemo između ostalih imena nastupiti i mi, Kišobran kolektiv sa svojom Kišobran žurkom. fb page: https://www.facebook.com/SuperUho.Festival

Sa nama će biti DJ duo Dept. of Forgotten Songs, Andrea i Zorana, stari prijatelji Zaokreta i naši česti gosti. Puštaju razne indie žanrove, ali njihova muzika se možda može najbolje opisati kao jednostavno lepa.
https://www.facebook.com/pop.dept?fref=ts

Pored njih, imaćete priliku da čujete najsvežije mikseve DJ Tela, poznatog beogradskog gurmana, estete i filantropa. Muzikom se bavi nesvesno, a ljudi kažu da je fin. Godinama lutajući kaldrmamastim snovima nesuđenih tašti, Telo donekle ne otkriva suštinu samospaznaje kao takvu, ali tu i tamo ubode poneki hit (češće koristeći svoj pseudonim DJ Bela Griva).
Telo pored Grive  ima i benjd, a Benjd je muzička ambrozija ukoliko procveta u tihoj noći, šapatom, samo da komšije mirno spavaju. Benjd svira gitaru i peva subjektivne istine o svemiru, vašem strahu od osmeha i sreći uopšte. Kao konstatne uticaje spominje crnogorski tugaljivi bluz i Lil John-a.
Pupoljci obećavaju, a istina je negde na Zaokretu.
Slušajte benjd: https://soundcloud.com/zlombulo

Ulaz je slobodan.

NAZAD