PROGRAM za datum :: 06/06/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 06/06/2015, 17 : 00
Thailand Trough 4 Lenses

Boraveći na Thailand-u neko vreme, uspeli smo da zabeležimo kroz objektiv deo njihove civilizacije, običaja, naroda i kulture.

Fotografijama ćemo pokušati da prenesemo deo našeg doživljaja i ličnog iskustva Thailand-a.

- THAILAND THROUGH 4 LENSES -

4 fotografa:

Mihailo Milovanovic
Maja Cosic
Branislav Jovanovic - Brkati Krokodil
Aleksandra Janković

NAZAD
 
  Subota, 06/06/2015, 21 : 00
Hayvanlar Alemi + Bicikl

Dva benda, stilski drugačija ali tematski slična, započinju mini-turneju po bivšoj Austrougarskoj koncertom u Mariboru 1. Juna na Međunarodni dan dece, a završavaju je 6. Juna na dan finala Lige Šampiona koncertom u KC Gradu.
Oba benda stvaraju modernu psihodeličnu muziku inspirisanu folklornim motivima sa područja Balkana i Turske, ali koristeći se i folklornim motivima sa drugih kontinenata. U zvuku ovih bendova sudaraju se kulture i religije udaljenih epoha i pronalaze svoje mesto među opskurnim totemima savremenog društva.

Hayvanlar Alemi je psihodelični folk-rok bend iz Ankare aktivan od 1999. godine. Počeli su da sviraju pod uticajem eksperimentalne folk-rok scene Istanbula kasnih devedesetih, ali kako su sami bili fizički izolovani od same istanbulske scene polako su se odvojili od tog šablona i primili bogate uticaje pop i hibridnog zvuka Jugoistočne Azije, Istočne i Zapadne Afrike, Južne Amerike, Rusije, kao i Jamajčanskog dub reggae zvuka i kalifornijskog surfa. Nakon drugog albuma objavljenog 2010. godine za renomiranu etiketu, Sublime Frequencies, koji nailazi na pozitivne kritike velikih muzičkih časopisa, postaju  poznati široj javnosti i od tada su na redovnim turnejama.

BICIKL su u jesen 2008. godine u Beogradu osnovala dva litvanska imigranta sa namerom da  kroz rituale zasnovane na improvizovanoj muzici i primitivnom pozorištu aktuelizuju stare litvanske paganske običaje. Grupa koristi sve raspoložive alate od tradicionalnih instrumenata do modernih elektronskih naprava. Svih 17 trenutnih članova kolektiva su pozvani pri izvođenju rituala, ali niko nije neophodan, tako da je postavka nestalna i menja se od jednog do drugog okupljanja.

Cena karte 300 rsd

NAZAD
 
  Subota, 06/06/2015, 23 : 30
Frenchise

Dva drugara sa dobrim muzičkim ukusom otkrivaju plesne french house/ nu-disco / dance melodije. Uz Daft Punk, Dimitri From Paris, preko Todd Terje, Chromeo, do manje poznatih producenata, Frenchise donosi atmosferu svetskih klubova na vaše omiljeno mesto.

Cena karte posle 00h 100 rsd

NAZAD