PROGRAM za datum :: 07/06/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 07/06/2015, 10 : 00
Kidster Bazar

Kidster vas poziva na Kidster Bazar!
Prodajte stvari koje su vaša deca prerasla: odeću i obuću, igračke, knjige, itd... sve što poželite! Kupite sve ono što vam je potrebno po povoljnim cenama od drugih roditelja.
Sto za izlaganje: 70x80cm
Zakup stola za izlaganje: 300 RSD
E-mail za prijave: hello@kidster.co
Dođite da upoznate druge roditelje i uzivate uz dobru kafu i muziku u bašti KC Grad. Dođite da se družimo :)

NAZAD
 
  Nedelja, 07/06/2015, 10 : 00 - 30/06/2015
Lucie Schaeren - AiR program

KC Grad nastavlja svoj promgram umetnika u rezidenturi, pa će nam tokom juna u goste doći švajcarska umetnica i sociološkinja Lucie Schaeren iz Lozane.
Naša prethodna gošća Mariko Hori je uspešno okončala svoju razidenturu u Beogradu, a njen ongoing airing project se nastavlja u Skoplju. Pored uspešnog časa pripreme japanske hrane koji je održala za oko trideset prijavljenih osoba, te posete Sirogojnu gde je takođe intervenisala na prostoru muzeja na otvorenom, svoj boravak je okončala prezentacijom sveukupnog rada i mini vođenjem kroz prostor KC Grada gde je ostvarila najveći broj svojih mikro-intervencija.
Prilikom posete muzeju Macura primećene su njene mikro-intervencije, tako da je Hori dobila poziv za još jednu beogradsku rezidenturu, ovoga puta u Macuri, tokom avgusta, koju je prihvatila, tako da će publika njene intervencije moći da prati i od avgusta meseca prilikom posete muzeju.
Njen kompletan opus možete videti na blogu, a ukoliko želite da vidite beogradske intervencije selektujte Beograd na opciji choose city.
Lucie Schaeren nam pristiže u nedelju 7. juna i boravi do kraja meseca. Ova multidisciplinarna umetnica provodi svoja umetnička istraživanja kroz prizmu sociologije jer je završila kombinovane studije umetnosti i sociologije u Berlinu i Ženevi. U septembru planira nastavak studija na master programu, umetnosti u javnoj sferi u Sieru u Švajcarskoj.
Schaeren je zainteresovana za odnos prema nepoznatom, odnos prema tzv. drugosti i na tome bazira svoj rad. Sociološki pristup i multimedijalni umetnički rukopis ostale su karakteristike rada. Beograd kao sredina u kojoj su se vekovima spajali osmanski i austrougarski kulturni model pružiće joj savršenu podlogu te inspiraciju za delovanje i stvaranje, jer će Schaeren imati dovoljno vremena da istraži te uticaje na relaciji od Zemuna do Beograda.

http://www.lucieschaeren.ch

NAZAD
 
  Nedelja, 07/06/2015, 18 : 00
Soul Print Recordings Matine

Bašta radi svašta, vikend počinje u Gradu - Soul Print matine DJP, Akioki & Petkovski
- DJP, Akioki & Petkovski od 15. maja u KC Gradu. Basta radi svašta - serijal matine zabava Soul Print Record lejbla.

http://www.soulprintrecordings.com/
https://soundcloud.com/soulprintrecordings

Ulaz slobodan

NAZAD
 
  Nedelja, 07/06/2015, 19 : 00
Nicolas Jargić - Semaphoric Interface - Exhibition closing

Izložba Semaphoric Interface, autora Nicolasa Jargića zatvara se u nedelju 7. juna. Tim povodom pripremamo specijalni event zatvaranja koji će se poklopiti sa matineeom u gradskoj bašti. Pozivamo Vas na zatvaranje da u prjatnoj atmosferi još jednom pogledate izložbu, ali i pitate autora sve što Vas interesuje u vezi sa njegovom postavkom i radom.
Jargić će uz pomoć svojih prijatelja pripremati kari piletinu sa bananama i jabukama, jelo čiji recept potiče sa egzotičnih francuskih prekookeanskih teritorija. Jelo ćete moći da degustirate po simboličnoj ceni od 150 dinara po porciji.
Zatvaranje kao i matine počeće od 19 časova, dok će izložba i u nedelju biti otvorena od 14 do 20 časova.
Napominjemo da nijedan zeka nije stradao za potrebe izložbe Semaphoric Interface, iako su mnogi posetioci mislili suprotno, što je i bio cilj autora, jer je u pitanju bila iluzija.

NAZAD