PROGRAM za datum :: 15/06/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 15/06/2015, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - LiceUlice

5 godina. 25 brojeva. 55 prodavaca. 2 Ulična festivala aktivizma – Vreva. 4 ciklusa radionica/izložbi Iz Dobrih Razloga. 3 njuzletera. 24 akcije Moj komšija bez krova – sakupljanja i distribuiranja direktne pomoći najugroženijima. 21 ulična akcija. 4 nagrade za najbolji projekat.
Puno je jos razloga za slavljeničko raspoloženje i Liceulice nedelju. Ovog puta redakcija i prodavci magazina Liceulice kuvaju i spremaju slavljeničke poslastice za sve svoje saradnike, prijatelje,  partnere i čitaoce.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 15/06/2015, 20 : 00 - 28/06/2015
Ivana Bukovac - Bezimena

Multimedijalnom izložbom Bezimena, umetnica Ivana Bukovac predstaviće se još jednom beogradskoj publici, ovoga puta u Velikoj galeriji KC Grada. Otvaranje je zakazano za 15. jun od 20 časova a izložba će biti otvorena do 28. juna. Ivana Bukovac je rođena u Srbiji, ali je diplomirala i masterirala na Akademiji Likovnih umetnosti u Veneciji, te otada živi i stvara na relaciji Srbija- Italija. Izlaže od 2008. godine na grupnim i samostalnim izložbama kako u Italiji, tako i u Srbiji.

Multimedijalna postavka pod nazivom Bezimena predstavlja rezultat istraživanja krhkosti individualnog identiteta. Individualni identitet predstavlja celinu koju grade razni elementi, oni koji se tiču unutrašnjeg bića osobe, ali i oni koje diktira sredina. Bukovac to uspešno vizuelizuje stvarajući enigmatske portrete na kojima se maglovito nagoveštava ali istovremeno i ilustruje identitet, odnosno njegova nestabilnost, elementima narodne nošnje, koji predlažu etničku pripadnost ali je i negiraju, kao i fizionomijom lica koja predlaže ali i negira rodni identitet. Uz sve to preplitanje identiteta ostvaruje se u drugom mediju koji se nadovezuje na tradicionalni ručni rad ali u jednom potpuno novom materijalu koji će ostati iznenađenje do otvaranja, a koji vrlo faktički možemo vezati za individualni identitet. Zvuk sa audio instalacije koju je umetnica realizovala u saradnji sa eksperimentalnim muzičarem Dejanom Subotićem koji u stilu prozivke učestvuje u procesu destabilizacije i negacije identiteta sugeriše moguće odgovore koji se ipak opiru samoj dvosmislenoj prirodi slika, simbolizujući borbu unutar samog sebe, kao i težinu stvaranja i oblikovanja individualnog identiteta.

NAZAD