PROGRAM za datum :: 16/06/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 16/06/2015, 20 : 00
[OTKAZANO] On the Road (Jack Kerouac) with Jean Marc Barr i jazz combo Grad

Obaveštavamo poštovanu publiku da se usled tehničkih poteškoća program “On The Road” otkazuje do daljnjeg. Izvinjavamo se zbog ovoga, a svi koji su kupili ulaznice novac mogu dobiti nazad svakoga dana u KC Grad-u, Brace Krsmanovic 4 od 12h do 00h.

“…because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars...”
― Jack Kerouac, On the Road

Jedno veoma veoma specijalno veče u Gradu. U scenografiji Gradske bašte uvijen u muziku jazz combo sastava čuveni američko-evropski glumac Jean Marc Barr (Evropa, Veliko plavetnilo, Dogvil, Kroz talase…) čitaće odlomke iz jednog od najspecifičnijih dela američke literature – On the Road Jack-a Kerouac-a. Kao jedan od velikih poštovalaca i istraživača samog Kerouaca Jean Marc će za samo ovu priliku oformljenim jazz combom baciti još jedno svetlo na nikad zastarelo delo književnosti.

On the Road je delo američkog pisca Jack-a Kerouac-a prvi put objavljeno 1957. godine i koje na par stotina stranica sublimira sve karakteristike, dileme, ideale i hod po ivici “bitničke” generacije u posleratnoj Americi. Krstareći po Americi, poeziji, jazz muzici i drogama glavni junak Sal Paradise u susretima sa ključnim figurama generacije kao što su William Burroughs i Allen Ginsberg savršeno oslikava sva nadanja i razočarenje generacije koja je na svoj način I bez kompromisa obeležila sredinu prošlog veka.

Jean Marc Barr je glumac koji je kroz uloge u velikim filmovima kao što su Veliko plavetnilo (Big Blue), Evropa i Dogvil oba u režiji Lars fon Trira ostavio jak umetnički pečat sa obe strane okeana. Aktivan u pisanju, producentskom radu, jednom rečju umetnik i naravno često i rado viđen gost Beograda.

Jean Marc Barr as Jack Kerouac
Ivan Aleksijevic on piano
Milan Pavkovic on double bass
Petar Radmilovic on drums
Goran Grbic on trumpet

Emilija Radibratovic prolog

Idea and concept: Goran Grbic
Production: KC Grad

Cena karte 300 rsd

NAZAD