PROGRAM za datum :: 20/06/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 20/06/2015, 10 : 00 - 21/06/2015
Međunarodni seminar kapuera angole

Međunarodni seminar kapuera angole sa majstorom Mahomom (Marrom) u Beogradu, 20-21.6.2015.
Kapuera angola je afro-brazilsko kulturno nasleđe koje čini spoj muzike, igre i borilačke veštine.
Majstor Mahom dolazi iz Rio de Žaneira. Kapuerom se bavi preko 40 godina, učio je od velikih majstora ove veštine. Osnivač je asocijacije Mahom i Učenici u kojoj neguje pristup kapueri kao umetnosti kojom svako, tražeći ličnu ekspresiju, otkriva slobodu.
Tokom seminara, pored kapuera angole, očekujte i druge forme afro-brazilske culture kao što su: samba đi hoda (Samba de Roda), makulele (Maculele), zajedničko obedovanje…
Vidimo se u KC Gradu.

NAZAD
 
  Subota, 20/06/2015, 17 : 30
Samba de Roda

U okviru Medjunarodnog seminara kapuera angole predstavicemo jos jednu Afro-brazilsku kulturnu manifestaciju, izvornu sambu sa Baije (Bahia).
Samba dji hoda (Samba de Roda) je izraz spontanosti i kreativnosti brazilskog naroda, brzog i leprsavog ritma kongi, pandera i drugih perkusija, kratkih melodicnih pesama i zavodljivog plesa.
Dodjite da osetite sta je Brazilce oslobodilo od ropstva!

NAZAD
 
  Subota, 20/06/2015, 20 : 00
Baštenski gradski klinč - Brka Vs. Ewox

Poslednji prolećni Gradski klinč, onaj u kome dočekujemo leto, održaće se u subotu, 20. juna od 20h.
Proleće je proletelo kroz gradsku baštu kao roj gladnih pčela kroz polje belih lala, a nama nije dosta.
Brojni DJ matinei koji nas očekuju ovog leta nemaju bolje vesnike do naša dva DJ šampiona, Ewoxa i Brke koji otvaraju letnju sezonu gradskih klinčeva. Ovaj klinč biće boks ljubavi.

Prva asocijacija na Ewoxa i Brku je njihova neverovatna magija kojom kontrolišu naše noge i teraju ih na ples na celovečernjim partijima, ali njihovi warmup setovi su oduvek imali posebno mesto u našim srcima.

Srce je organ ljubavi, a borba DJ-eva uvek je oko vaše naklonosti. Ewox, poznatiji kao “gospodin samo ljubav” dolazi u Gradsku baštu sa koferom ljubavi i spreman je da vas opčini zavodljivim trakama sa mirisom leta, ali ni Brka nije naivan.
Svi smo mi slabi na muškarce sa brkovima, ali zamislite tek koliko neko mora da bude šarmantan da uspe da održi reputaciju intergalaktičkog ljubavnika kome niko nikada ne govori ne, a da pritom i nema brkove kao takve. Ludilo.

Vreme je na našoj strani, a gradska bašta je mesto gde su prijateljstva nešto najnormalnije.

Ulaz 100 kinti.

NAZAD