PROGRAM za datum :: 29/06/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 29/06/2015, 18 : 00
Pop up izložba AiR Lucie Shaeren

Gošća AIR programa Lucie Schaeren uskoro završava svoju rezidenturu u Beogradu i želi da Vas pozove na pop-up izložbu i prezentaciju svog rada u maloj galeriji KC Grada u ponedeljak 29. juna od 18 časova.

U svom radu kombinuje više medijuma izražavanja, kao i sociološku i umetničku percepciju jednog grada i njegovih zabačenih kutaka. Istražuje vezu sa drugošću, a pod tim podrazumeva drugu sredinu u kojoj se nalazi i koju analizira. Prvi stupanj je fotografija i to ona apstrakna, fotografisanje struktura i i tekstura, minuciozno obraćanje pažnje na detalje. Zatim nastupa odabir zabačenog kutka gradskog pejzaža koji slika u tehnici akvarela, ali to nije larpurlartističko samodovljno slikanje, već povod da se susretne sa lokalnim stanovništvom kako bi provocirala dijalog o tome zašto je baš odabrala tu fasadu ili taj niz garaža. Time ulazi dublje u sredinu u kojoj boravi jer uspeva da stvori interakciju sa ljudima iz nje. Finalni stupanj je vraćanje na apstrakciju koja je inspirisana introspekcijom sredine kako vizuelno tako i diskurzivno, tokom kontakta sa lokalnim stanovništvom.
Sva tri nivoa svog stvaralaštva izlaže u ponedeljak, a istovremeno će održati prezentaciju svog stvaralaštva i odgovarati na pitanja publike.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 29/06/2015, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Hrono kuhinja

Moto "Kaži mi šta jedeš i reću ću ti ko si" nije naivan i bezazlen. On je suština onoga što nazivamo filozofija života koju čine nizovi malih, naizgled nebitnih stvari vezanih za naš svakodnevni život.

Način na koji se odnosimo prema ishrani je način na koji se odnosimo prema sebi samima, prema drugim ljudima u našem okruženju i prema životu uopšte. Ljudi čiji uspeh prepoznajemo na različitim životnim planovima prepoznali su jednu važnu stvar: život nam nudi sve, a na nama je da izaberemo ono najbolje. Slično je i sa hrono ishranom: mnogo je toga u ponudi, ali mi sami treba da izaberemo šta je nama samima najbolje.

Ovog ponedeljka imaćete  priliku se upoznate sa  Anom Ćubelom, urednicom portala www.hronokuhinja.rs, Robertom Denićem i Bobanom Stojanovićem, hrono-praktikantima i  food blogerima. Njih troje su se odrekli belog brašna i šećera, ali ne i ostalih đakonija.

Zato ako volite da jedete i da budete vitki zaronite u njihov "hrono svet" ovog ponedeljka. Dva novinara i jedan borac za ljudska prava ovog puta bolji svet grade uz dobar zalogaj.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 29/06/2015, 20 : 00 - 02/07/2015
Mia Mujović i Fabian Van Vugt - No Masks

U ponedeljak 29. juna otvaramo dokumentarno-umetničku izložbu fotografija koja se bavi Indijom, zemljom koja i dalje, za nas Evropljane, predstavlja teritoriju obavijenu velom misterije i egzotike. Mujović i Van Vugt su na svom putovanju kroz ovu azijsku zemlju produkovali dovoljno fotografskog materijala da ovu idealizoivanu premisu preispitaju jednom ad hoc izložbom za koju se ideja javila tek nakon putovanja.

Indija je njima dvoma bila inicijalna inspiracija da počnu da se bave fotografijom izvan amaterskih potreba, s obzirom da nisu umetnici po vokaciji. Ipak postavka koju ćete imati priliku da pogledate prenosi impresije jedne mnogomilionske zemlje bez ikakvih idealizacija i maski, kao što i sam naslov kaže. Od pitoresknih pejzaža do društvenih pojava autori su imali dovoljno vremena da fotografski analiziraju sve aspekte Indije, i dobace svoj pogled mnogo dalje od onog turističkog koji zna biti površan i nedovoljan.

Izložba je svakako dobar dokument, naročito onima koji planiraju da posete ovu duhovno bogatu zemlju punu suprotnosti, ali i punu pejzaža koji oduzimaju dah, punu boja, kao i kulturoloških iznenađenja. Otvaranje je od 20 časova uz indijski čaj koji upotpunjuje atmosferu, a izložba će biti otvorena do 2. jula.

NAZAD