PROGRAM za datum :: 06/07/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 06/07/2015, 18 : 00
Samo Ljubav Gradski Matine

U ponedeljak, 06.07. Ewox & Tamarinsky organizuju ovog leta prvi SAMO LJUBAV GRADSKI MATINE u bašti KC GRAD-a!

Kao i prošle godine, na njihovom meniju će se naći čuvena letnja šema: kuvani kukuruz i pijana lubenica.

SAMO LJUBAV, KUKURUZI & PIJANA LUBENICA.
Zvuči kao dobar plan da se prebrodi prvi radni dan ;)

NAZAD
 
  Ponedeljak, 06/07/2015, 20 : 00 - 19/07/2015
Teresa Paiva - To je što je, šta je bilo i šta će biti

Poslednja izložba iz godišnjeg progama Velike Galerije KC Grada, pre letnje pauze, biće otvorena 6. jula od 20 časova. Specijalna multimedijalna izložba portugalske umetnice koja živi u Londonu, Tereze Paive, nosi naziv To je što je, šta je bilo i šta će biti. Postavku čini miks radova različitih medija, od kojih će neki biti izvedeni in situ. Kompletna postavka biće zaokružena u noći otvaranja performansom koji će Paiva izvesti sa još dvoje beogradskih umetnika, Gordanom Žikić i Boškom Begovićem, a čije će posledice biti uključene kao zaseban rad u postavku i time je zaokružiti.

Ovom izložbom autorka želi predstaviti umetničko istraživanje i opus nastalo tokom prethodne rezidenture u Beogradu, 2014. godine, tokom koje se bavila urbanim legendama, kulturnom aproprijacijom i hibrdnošću.

Prerađena i reevaluirana kako bi zadovoljila prostorne i geografske kvalitete grada (a u širem planu i društvenu i kulturnu istoriju grada), ova postavka slobodno prepliće istorijske narative sa geološkom eksploatacijom, kao i incidente i nesreće.

Polazeći od ogromne skupine arhivskih izvora, uključujući i internet, pronađene knjige i objekte, prezentovani radovi obuhvataju više medijuma izražavanja (video radove, kolaže, asemblaže...) sa ciljem da izvrše preplitanje različitih situacija koje su na prvi pogled disparatne u smislu jedinstva mesta i vremena, kao na primer Omladinsku reli trku i urbanu legendu o Beogradskom fantomu Vladi Vasiljeviću sa nekim događajima, kroz autorkine procese i mehanizme dodele značenja.

Ova postavka na kraju odražava autorkino kontinuirano interesovanje kritičkog sagledavanja istorije i kulturnog suvereniteta, te njihov uticaj na svakodnevni život i kolektivnu memoriju, sadašnjost prošlost i budućnost.

NAZAD