PROGRAM za datum :: 15/07/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 15/07/2015, 17 : 00
Kako da dokažem svetu da sam dovoljno dobra i da zaslužujem da živim

Hiv. Rak. Tumor. Tako se iskazuju sva lična iskustva.  - odlomak iz monodrame Kako da dokažem svetu da sam dovoljno dobra i da zaslužujem da živim

Ne mogu da dokažem svetu da sam dovoljno dobra i da zaslužujem da živim je rečenica koju je moja prijateljica izgovorila sasvim usputno i s lakoćom. I to mesto u razgovoru i izrečeni ton su jedini ljudski aspekt ove rečenice. Jer zverski je zahtevati od nekog da dokaže kako je baš njegov život vredan življenja. Kao što je zverski odlučivati između dva života. Ipak, naša svakidašnjica je posve drugačija. Svakoga trena sve više smo preplavljeni slikama, pričama i molbama ljudi čiji životi zavise od naše pomoći. I mi, hteli to ili ne, svesno ili nesvesno, odlučujemo o tome ko će preživeti, ko će ostati bolestan, a ko zaboravljen. Ovo je priča o samo jednoj od njih.

Nikola Đurđević

Nikola Đurđević je apslovent Filološkog fakulteta na Katedri za sprsku književnost i jezik. Trenutno pere čaše u šanku. Monodrama Kako da dokažem svetu da sam dovoljno dobra i da zaslužujem da živim, ranije oslovljena kao Zahvalnost, ušla je u najuži izbor za debitansku dramu na konkursu Beogradskog dramskog pozorišta 2013. godine.

NAZAD
 
  Sreda, 15/07/2015, 20 : 00
Jazz u Gradskoj bašti - Anita O’Day Tribute

Gradska bašta i sreda veče su novo utočište za sve ljubitelje vrhunskog jazza. Ovoga puta veče posvećeno Aniti O' Day.

Sviraju:

Jelena Jovović - vocal
Predrag Revisin - tenor sax
Goran Potić - guitar
Milan Pavković - double bass

Cena karte 100 rsd

NAZAD