PROGRAM za datum :: 21/08/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 21/08/2015, 21 : 00
IZLOŽBA TKV I SVIRKA ANE ĆURČIN

Centar za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) vas poziva na otvaranje izložbe PRONAĐENI PREDMETI beogradske street art umetnice TKV i kratku svirku Ane Ćurčin, koja će se održati u Kulturnom centru GRAD u petak, 21. avgusta, sa početkom u 21 sat.

Izložba i svirka su deo međunarodne Letnje škole za seksualnosti, kulture i politike, koja se održava od 16. Do 23. avgusta 2015. U Beogradu u organizaciji IPAK centra.

TKV

Upotrebom spreja na različitim površinama nastaju radovi sa prepoznatljivom TKV ikonografijom, ali u kontekstu galerijskog prostora svedeni na zidne formate.  PRONAĐENI PREDMETI nastaju kao posledica istraživanja prostora koji nas okružuje i promišljanja odnosa ulice, odbačenih predmeta, prihvatljivih sadržaja i redefinisanja postojećih predmeta koji su izgubili svoj upotrebni sadržaj premeštanjem u polje kreativne intervencije. Grafičko umnožavanje, uvođenje šablonske replikacije i kombinovanjem odbačenih, napuštenih stvari nastaju radovi koji podjednako komuniciraju na oba polja galerija/ulica, neutrališući barijere definisanih-očekivanih prostora.
(iz najave izložbe TKV u Galeriji Zečević, 2014.)

TKV je rođena u Beogradu 1988. godine. Bavi se street artom od 2004. godine.Trenutno pohađa master studije Kultura globalnih medija na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Umetnica koristi javni prostor kao mesto na kome se odvija čin stvaranja i time ujedinjuje izložbeni prostor i svoje lično vidjenje javnog prostor u jedno. Pravo na javni prostor i kreiranje izgleda grada su bitni deo ove vrste umetnosti i podstiču na razmišljanje koja su to mesta koja dozvoljavaju intervenciju i menjanje.

ANA ĆURČIN

Ana Ćurčin je mlada kantautorka iz Beograda i jedna  od „najboljih prestavnika Amerikana scene“ na Balkanu. Muzički se uglavnom kreće u žanrovima indie-rocka i američkog folka, ali i sa brojnim drugim uticajima koje na specifičan način meša i od njih pravi autentičnu zvučnu sliku. Aktivno svira od decembra 2012. godine, a posle uspešnih koncerata u Srbiji i zemljama u okruženju i velikog solističkog koncerta u Domu omladine Beograda u novembru 2013, usledila je evropska turneja (Austrija, Italija, Švajcarska, Rusija) sa frontmenom grupe Stray Dogg, Dušanom Strajnićem. Ana je tokom 2014. godine imala nastup na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i u rasprodatoj zagrebačkoj Tvornici kulture (22.11), gde je bila specijalna gošća na koncertu hrvatske kantautorke sličnog senzibiliteta Lovely Quinces. U 2015. Godini je otvorila novu sezonu koncerata u legendarnom Studio 6 Radija Beograda na kojem je predstavila novi bend, nove pesme I najavila prvi studijski album koji je u završnoj fazi miksa.
anacurcin.com
anacurcin.bandcamp.com/
www.facebook.com/AnaCurcin

NAZAD
 
  Petak, 21/08/2015, 22 : 00
Soul Print Recordings - DJP

“Soul Print” je izdavačka kuća i skup beogradskih dj-ejeva Zoran Petkovski (Dj Petko), Andrija Eric i Oliver Djordjevic (Akioki) i Djordje Popovic (DJP). Ekipa koja istražuje i definiše žanr house muzike, bez predrasuda, koristeći žive instrumente i vokale i stvarajući kompletno umetničko delo, prožeto dramom, poetikom i ekstravagancom.
SLP je do sada okupio izvođače kao što su Brian Harden, Anaxander, Life Recorder, Simoncino, Deep Space Orchestra, Andy Ash, Georg Levin, Herb LF, Henri L, Ingo Sanger, a dobrodošli su i svi ostali koji žele da daju svoj doprinos i učestvuju u širenju prvobitne zamisli – kontinuirani protok ideja, izražavanje kreativnosti, razvoj umetnika i njihovih stilova. SOUL PRINTED ON VINYL

http://soulprintrecordings.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/djordjepopovic

NAZAD