PROGRAM za datum :: 20/09/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 20/09/2015, 18 : 30
Burnout - Andrija Matić, promocija

U romanu „Burnout“ Andrija Matić nas polako, korak po korak, uvlači u tamni unutrašnji vrtlog svog junaka Branimira Rihtera, profesora književnosti na Univerzitetu „Svetlost“ u Beogradu. Nesrećan brak, učmala atmosfera na fakultetu, neostvarene umetničke ambicije, usamljenost, traume iz prošlosti, osećaj nepripadanja društvu u kojem životari – samo su neki delovi psihološke slagalice koji će Rihtera dovesti do životnog ćorsokaka u kojem će sagoreti.
„Burnout“ je briljantno napisan roman o sukobu nesnađenog pojedinca sa devastiranim svetom tranzicijske Srbije koji ga okružuje, potresna priča o junaku koji nije imao snage da se odupre destruktivnim silama koje ga razaraju spolja i iznutra, bolna pripovest o čoveku koji se našao okružen zidovima sa svih strana i sagoreo u plamenu sopstvene nemoći.

NAZAD
 
  Nedelja, 20/09/2015, 20 : 30
Bioskop pod zvezdama - Stokholm (2013)

Pripremili smo poseban filmski program u saradnji sa Instituto Cervantes de Belgrado. Drugu godinu zaredom prikazaćemo odabrane filmske naslove u bašti KC GRAD, sa titlovima na srpskom jeziku. Ulaz je slobodan.

Stokholm (2013) Rodrigo Sorogojen

Jedne noći, u diskoteci, ugledaš devojku, ludo se zaljubiš i kažeš joj to. Iako ne obraća pažnju na tebe, provodiš sa njom ostatak večeri i na kraju završite u krevetu. Šta bi se desilo ako sledećeg dana to više nije devojka kakva ti se učinilo da je? Jedne noći, u diskoteci, prilazi ti tipičan dečko koji ti kaže da je zaljubljen u tebe. Ne obraćaš pažnju na njega, ali kasnije shvataš da nije klasičan smarač, već da je simpatičan, privlačan i da se stvarno zaljubio u tebe; provodiš noć sa njim. Šta bi se desilo ako se sledećeg dana ispostavi da to uopšte nije dečko kakav ti se učinilo da jeste?

NAZAD