PROGRAM za datum :: 24/09/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 24/09/2015, 20 : 30
Interaktivni mobilizacioni događaj #LightTheWay Balkan action/2015

Centar za ljudska prava i studije razvoja (CHRDS) u okviru action/2015 i Balkan action/2015 kampanja u četvrtak 24. septembra 2015. godine sa početkom u 20.30 časova u Savamaloj, Beograd, organizuje interaktivni mobilizacioni događaj #LightTheWay Balkan action/2015.

24. septembra, veče pre nego što budu usvojeni Ciljevi održivog razvoja (COR) u UN-u u Njujorku, action/2015 i Balkan action/2015 pokreti će u Beogradu stajati ujedinjeni pod jednim nebom. Pozvaćemo na urgentne akcije kojima će se okončati siromaštvo, nejednakosti i klimatske promene.  Osvetlićemo mesta, zajednice i pojedince čiji životi mogu biti transformisani primenom Ciljeva održivog razvoja. Beograd će biti jedan od stotine gradove u kojima će biti organizovani action/2015 mobilizacioni događaji povodom usvajanja Ciljeva održivog razvoja.

NAŠ SIMBOL
Svetlost je univerzalni simbol nade.  Svetlo takođe predstavlja i snagu ljudi. Ljudi koji osvetljavaju svoj put.

NAŠ CILJ I POZIV NA AKCIJU
Naš poziv na akciju je ono što nas ujedinjuje u ovako važnom trenutku omogućavajući nam da pojačamo naš glas kao pokret.  Želimo da pozovemo i mobilišemo organizacije civilnog društva, mlade lidere, društvene preduzetnike, medije, donosioce odluka i građane i građanke da pokažu da smo ovde i sada ujedinjeni pod jednim nebom i da nam je stalo do održivog razvoja. Želimo da osiguramo da primena Ciljeva održivog razvoja bude naša svakodnevnica.

SATNICA DOGAĐAJA
20:30h Početak UNGA mobilizacije okupljanjem na uglu Braće Krsmanovića i Krađorđeve i tabla sa temom #LightTheWay na kojoj će svako od posetilaca moći da ostavi svoju poruku
21:15 Najava programa, performans "Svetlost" i slanje poruka solidarnosti gradovima širom sveta

22:00h Koncert grupe THREESOME  u KC Gradu

Threesome je novi srpski kombo koji svira eksplozivan surf pank koji ne mari o vremenu i prostoru.

Potrebno je da svi ponesu svoje mobilne aparate ili neku vrstu osvetljenja.
ULAZ SLOBODAN

NAZAD