PROGRAM za datum :: 01/10/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 01/10/2015, 17 : 00 - 03/10/2015
TRANSEVROPA FESTIVAL

U Beogradu će, od 1. do 5. oktobra, biti održan međunarodni Transevropa festival – Beyond the Fragments. Tokom ova četiri dana, nizom panel diskusija, umetničkih i drugih pratećih programa, ideja je da se napravi presek i kritički osvrt na trenutne političke i društvene paradigme u kontekstu savremenog evropskog diskursa. Kroz četiri tematske celine - Nove političke forme i pokreti, Alternativna ekonomija, Zajednička dobra, Migracije i mobilnost, internacionalna selekcija učesnika će, različitim programskim formama, pokrenuti dijalog o dominatnim problemima, s kojima su Evropa i svet danas suočeni, i mogućim alternativama.
Festival će, prvi put od kako postoji, ove godine biti održan samo u jednom gradu. Odluku da se promeni dosadašnja praksa jednodnevnih istovremenih događaja u nekoliko gradova u Evropi doneli su inicijatori ove ideje - krovna organizacija Evropske alternative, koja predstavlja mrežu partnera čije je delovanje usmereno na promociju demokratije, jednakosti i prevazilaženje nacionalnih granica.
Prostori festivala, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Dom omladine Beograda, Kulturni centar Grad, Galerija Remont i Magacin, otvaraju ovoga puta vrata za neke od trenutno najpoznatijih aktivista, filozofa, novinara i umetnika. Njihovo polje promišljanja i delovanja okrenuto je kritici savremenog društva i politike, a teži uspostavljanju pravednijih društvenih odnosa, raspodeli političke moći, borbi za jednakost, i ostvarivanju ljudskih i građanskih prava u kontekstu globalne krize, razvojnih ekonomija, migracija, ali i novih političkih formi i pokreta.
U toku ova četiri dana publiku očekuje bogat debatni, filmski, izložbeni program, ali i niz radionica i šetnji kroz grad. Neki od učesnika su Piter Sunde (suosnivač Pirate Bay), Bret Skot, Juan Luis Sanchez (eldiario.es), Nabeelah Shabbir (the Guardian), Renata Avila (Wikileaks), Srećko Horvat, Ma Yongfeng, Vasyl Cherepanyn (Kiev Biennale), Slawomir Sierakowski (Krityka Polityczna), Berardo Carboni (Teatro Valle), Emina Višnić (Pogon, Zagreb), Ivan Velisavljević, Raffaella Bolini (World Social Forum) i mnogi drugi. Za prateći umetnički program i radionice zaduženi su Ogino Knauss, INURA, Cambiamo Messina dal Basso, unMonastery, METASITU, Kuver, i drugi.
„U svetlu aktuelnih dešavanja u vezi sa dolaskom sve većeg broja izbeglica iz ratom zahvaćenih područja poseban programski akcenat biće upravo na ovoj temi - analizi stanja i prognozama posledica sa kojima će se tek suočiti tranzitne ili zemlje koje najčešće predstavljaju odredište za traženje azila“, navode organizatori.
Transeuropi se za ovu priliku priključio i Mikro Festival amaterskog filma, kao i organizacija Tačka komunikacije, koji su, u saradnji sa nekoliko partnera, za posetioce osmislili posebne gradske šetnje koje svojim temama istražuju urbanističke i društveno-istorijske okolnosti razvoja grada.
Festival se realizuje u partnerstvu sa kolektivom Ministarstvo prostora iz Beograda čiji članovi već nekoliko godina pokreću i promišljaju pitanja razvoja grada.
Svi programi su otvoreni za javnost i besplatni, a detalje i informacije o prijavljivaju zainteresovani mogu pronaći na www.transeuropafestival.eu

NAZAD
 
  Četvrtak, 01/10/2015, 21 : 00
Nate Hall + Jovanović

NATE HALL je pevač i gitarista američkog benda U.S. Christmas. Svoj solo projekat je započeo 2011. a godinu potom izdaje album «A Great River» za izdavačku kuću Neurot recordings, pod okriljem sastava Neurosis. Album predstavlja refleksiju o životu pod uticajem Boba Dilana, Nil Janga, Peti Smit, Brus Springstina i Van Zanta usput se oslanjajući na bogatu muzičku američku tradiciju i melanholiju Apalača.

https://www.facebook.com/Nate-Hall-221469457884975
http://natehall77.bandcamp.com/

JOVANOVIĆ je kantautor iz Beograda. Njegova muzika se može opisati kao amalgam Amerikane i bluza začinjen evropskim i balkanskim muzičkim nasleđem. Album prvenac «Jovanovic» objavio je samostalno 2014., a cilj mu je da do kraja godine izda još jedan album.

www.soundcloud.com/ing-jovanovic 
https://www.youtube.com/channel/UCJVL63w3t1lDz2aUZRiGLFQ 
http://www.facebook.com/jovanovicislicno

Karte u pretprodaji od subote, 12. septembra po ceni od 400 dinara na šanku KC Grad (12-00h). Na dan koncerta cena je 600.

Najsvežije informacije na Resetor stranici...
https://www.facebook.com/ResetorBooking

NAZAD