PROGRAM za datum :: 04/10/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 04/10/2015, 19 : 00
Rečotrrrč

U Beogradu će se od 1. do 4. oktobra održati susreti poezije i performansa Rečotrrrč/Wordrrrun na kojima će se, kroz neuobičajene i interaktivne formate, okupiti i predstaviti pesnici, plesači, koreografi i performeri iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Austrije, Francuske, Španije, Rusije, SAD...
Osmišljen kao zajednički projekat Akademie Schloss Solitude iz Štutgarta, Stanice Servisa za savremeni ples i treninga aktivne poezije Pesničenje iz Beograda, Rečotrrrč/Wordrrrun će podržati i promovisati transdisciplinarne eksperimente umetnika koji se bave rečima i telom, jezikom i pokretom i koji kroz svoj rad preispituju granice ovih umetničkih disciplina.
https://www.facebook.com/recotrc
U saradnji sa Kulturnim centrom Grad, program poslednje večeri Rečotrrrča, 4. oktobra činiće završno Pesničenje, a zatim performans Concerto kontroverznog koreografa i performera, Iva Dimčeva.
Concerto je improvizovani muzički performans u kojem autor poziva publiku da dramaturški interveniše u predstavi. Gledaoci su slobodni da smišljene stihove i tekstove šalju kao privatne poruke Ivi putem Facebook-a, a on ih izvodi kao pesme improvizujući na licu mesta. To je interaktivni koncert u kome umetnik i pubika rade simultano i dele odgovornost za rad.

Ivo Dimčev je koreograf i performer iz Bugarske. Njegov rad je ekstremna i raznolika kombinacija plesa, pozorišta, muzike, vizuelnih umetnosti i fotografije. Dimčev je autor više od 30 performansa. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada iz oblasti plesa i performansa. Svoj rad predstavio je na scenama širom Evrope, Severne i Južne Amerike. 2004. godine Ivo je u Sofiji otvorio MOZEI, nezavisni umetnički prostor za istraživanje savremene umetnosti i muzike. Iše o umetniku: http://www.ivodimchev.com/index.htm

NAZAD