PROGRAM za datum :: 07/10/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 07/10/2015, 10 : 00 - 25/10/2015
AiR program - Nick Delatovic (Australija)

Kulturni centar Grad u okviru Artist in Residence programa Inspiracija Beograd, tokom oktobra ugostiće australijskog umetnika Nicka Delatovica. Nick se bavi muzikom, pisanjem, performansom i uključen je u alternativnu muzičku scenu još od 2001. Od tada do danas snimio je 7 albuma i imao je preko 600 koncerata.

Njegova prva predstava pod nazivom “Rig” je prikazana na Australijskom nacionalnom univerzitetu 2011. godine. Tokom 2012. godine je napisao tekst, producirao i igrao u performansu pod nazivom “The Last Prom”. Od 2014. godine se aktivno bavi izvođenjem i nadogradnjom performansa “Bomb Collar”, koji bismo najbolje opisali kao one man show i sa kojim je debitovao na pozorišnom festivalu “Castle” koji se svake godine odigrava u Njukaslu. Pored umetnosti, Nick se aktivno bavi rvanjem slobodnim stilom. On će boraviti u Beogradu od 7. do 25. oktobra i za to vreme će imati priliku da se upozna sa alternativnom muzičkom scenom Beograda. Sa njegovim radom se možete upoznati ovde:

https://nickdelatovic.bandcamp.com

Bomb Collar - Teaser from Luke McGrath on Vimeo.

NAZAD
 
  Sreda, 07/10/2015, 21 : 00
The Big Nose Attack + The CockBlockers

U sredu, 7. oktobra u klubu Kulturnog centra GRAD očekuje vas pravo blues rock iznenađenje.
Atinski The Big Nose Attack često nazivan i evropski The Black Keys je na turneji i dolazi u Beograd, a lokalnu podršku pružiće mladi i žustri The Cockblockers.

Cena karte 300 rsd

Braća Bugimen i Mali Toni u Atini 2011. formiraju bluz rok bend The Big Nose Attack uživajući u kroćenju neukrotivih rifova šezdesetih, sami sa sobom u svom podrumskom stufiju. Samo 4 godine i 2 albuma kasnije sasvim opravdano važe za jedan od koncertno  najaktivnijih grupa u Evropi. Njihov aktulni album “Paint it Blue” potpuno živi taj bluzerski život koji su krunisali nastupom sa The Black Keys na Rockwave festivalu ove godine. Aktuelni singl “Yeah! (That Girl)” se uspešno pozicionirao kako na youtube-u, tako i na lokalnim radio stanicama.
Ove besni nosati momci dolaze u Beograd da se dobro zabave i neće prihvatiti ništa manj od toga.

http://thebignoseattack.tumblr.com/

The Cockblockers su power blues/rock trio iz Kragujevca. Hitičnost njihovog prvog EP-a “Give me all I want” iz 2013. omogućio im je čak 27 svirki u 13 srpskih gradova te godine. 2014. dobijaju nagradu “Mlade nade rokenrola” i na krilima tog uspeha nastupaju na Šumadija Fest-u, Festivalu uličnih svirača, Farba BIGZ Festu, Megafon Music festivalu, kao i na prestižnim Nišville Jazz i Arsenal festivalima. Krajem 2014. godine izdaju spot za pesmu “Girl like that” kojim su najavili novo izdanje.
The Cockblockers su: Nenad Todorović (guitar/vocal), Branko Vučetin (bass/backing vocal), Nikola Grozdanić (drums).

http://thecockblockersband.com/

NAZAD