PROGRAM za datum :: 13/10/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 13/10/2015, 18 : 00
Revolucija op. 3 no. 1 - Muzika starih civilizacija

Zbog velike zablude među svima nama, da je klasična muzika nešto previše apstraktno i neshvatljivo ljudima koji se njom ne bave; zbog ubeđenja da je klasika, nazvana 'ozbiljnom' muzikom, namenjena isključivo penzionisanim i jako bogatim ljudima; zbog toga što je kultura u našoj zemlji skoro uvek na poslednjem mestu i zbog toga što svako malo neko pita mlade muzičare: ''I šta? Ti samo sviraš i to je to?'' - predstavljamo vam novi projekat u KC Gradu - ''Revolucija op. 3 no. 1''.

Projekat je nastao među studentima Fakulteta muzičke umetnosti nakon razmišljanja šta uraditi povodom svega gore navedenog. Ideja koja stoji iza projekta je zabavni prikaz važnosti i razvoja klasične muzike od starih civilizacija do danas i njen značaj kroz i za razvoj društva. Nije nam cilj da napravimo dosadna, školska predavanja, već da zajedno diskutujemo i upoznajemo se sa novim (a opet starim) aspektima muzike, proučavajući instrumente i razgovarajući o epohama i bitnim kompozitorima i njihovim otkačenim životima.
Dođite 13.10. u 18h u KC Grad, povedite društvo, decu, roditelje; da se uverite da je klasika nešto čega ima dovoljno za sve nas, nešto što svi možemo da proživimo i osetimo.
 

NAZAD
 
  Utorak, 13/10/2015, 21 : 00
Alasdair Roberts

Kultni škotski muzičar Alasdair Roberts kreće početkom oktobra na svoju prvu solo turneju u karijeri, tokom koje će promovisati album "Alasdair Roberts" objavljen za Drag City. Dve destinacije na ovom zanimljivom putu su Zagreb i Beograd, a koncert u prestonici Srbije je 13. oktobra u KC Grad. Specijalni gosti na koncertu biće Wystan Whitman i Ivan Čkonjević.

Alasdair Roberts piše pesme, svira gitaru i objavljuje albume više od dvadeset godina - u početku sa grupom Appendix Out, kasnije kao solo umetnik. Često izvodi škotsku tradicionalnu muziku, a na neki neobičan način svaku pesmu oboji nečim ličnim, posebnim. Kada nastupa solo svira gitaru otvorenog štima, a njegov fingerpicking stil sviranja i glas čine od koncerta pravi mali vremeplov kroz istoriju folk muzike. Često je tokom karijere nastupao zajedno na turnejama sa svojim prijateljima i kolegama, neki od njih su Joanna Newsom i Bill Callahan. Bio je jedan od najbližih saradnika Jasonu Molini sa kojim je imao zajednički album 2001. godine pod imenom "Amalgamated Sons of Rest" - treći učesnik ove akcije bio je njihov veliki uzor i mentor Will Oldham. Tokom godina, povremeni članovi njegovog benda ili učesnici na snimanu albuma bili su i Gerard Love (Teenage Fanclub), Will Oldham, Isobel Campbell...

Ova turneja je izuzetna prilika da čujemo umetnika koji je na vrhuncu svoje karijere i za koga su jednom napisali da se "polako bliži statusu nacionalnog blaga Škotske".

Za album "Alasdair Roberts" (Drag City, 2015), kritičari su napisali:

'A calm, precise and very beautiful record... another display of excellence from an artist in consummate control of his art.' - Uncut (9/10)

'A set of superbly written and wonderfully arranged songs that speak to the heart, while always providing stories that shimmer with humanity' – Record Collector (4 stars)

'An earthly and worldly – yet almost unearthly and otherworldly – magic, of a very special kind.' - Folk Radio UK

Cena karte 600 rsd

www.alasdairroberts.com
www.dragcity.com
www.bornmusic.org

https://www.facebook.com/events/1620277504854843/

NAZAD