PROGRAM za datum :: 15/10/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 15/10/2015, 18 : 00
Razgovori sa zajednicom: PARADA PONOSA - ZABAVA ILI POLITIKA?

Ovogodišnja Parada ponosa u Beogradu, protekla je mirno, bez incidenata i organizovanog nasilja oko nje, ali je jedan deo njenog programa uzbrukao strasti: govor Klare Cetkin koji je pročitala mirovna, feministička i levičarska aktivistikinja Marija Perković.
Citati Klarinog govora istovremeno su izazivali negodovanje i odobravanje, a Marija je Minut tišine pretvorila u Mint urlanja protiv nepravde.
Dok su se sa jedne strane čuli glasovi protiv „levičaranja“ i politizacije skupa, sa druge strane stizale su pohvale za ovakav pristup jer je „Prajd konačno postao politički“.

Da li je Parada ponosa mesto zabave ili politike?

Da li beogradska Parada koja se dešava u okviru dominantnih, neoliberalnih politika ljudskih prava, može da sadrži i notu revolucionarnosti i levice?

Da li LGBT zajednica treba da živi u političkom jednoumlju ili ima pravo na pluralizam mišljenja?

Govore:

- Marija Perković
- Nikola Parun
- Matija Medenica
- Stefan Šparavalo

*Razgovori sa zajednicom su serija razgovora o važnim temama koje se tiču LGBT zajednice iznutra. Parada ponosa Beograd razgovore organizuje jednom mesečno. Ukoliko imate neki predlog ili sugestiju koja bi tema mogla da se nađe u okviru Razgovora, pišite nam na bojana@parada.rs, preko naše FB stranice: https://www.facebook.com/parada.beograd ili sajta: www.parada.rs

NAZAD
 
  Četvrtak, 15/10/2015, 21 : 00
Organizam + Bas i Stega

Bendovi Organizam iz Beograda i Bas i Stega iz Pančeva nastupiće pred beogradskom publikom u četvrtak, 15. oktobar u Kulturnom centru Grad.

Organizam je četvoročlani fusion bend iz Beograda nastao u zgradi BIGZ-a 2012. godine, a koncertom u KC Gradu obeležava godinu dana rada u sadašnjoj postavi. Nedavno su objavili video za pesmu Hjuman, najavni singl za album "Intergalaktički cirkus", koji de sukcesivno biti objavljen u narednom periodu i publika de imati prilike da ga čuje u celosti na ovom koncertu.
Sastav Bas i Stega nastao je u avgustu 2011. godine. Muzika ove četvorke je uglavnom instrumentalna, mešavina raznih muzičkih pravaca (Dub, Funk, Post Rock, Jazz). Bend svojim nastupima širi pozitivnu energiju i ljubav prema muzici. Iza sebe imaju brojne koncerte i festivale kako u zemlji tako i u inostranstvu. Pobednici su „Šumadijskog demo festa“ 2012. i 46. „Zaječarske gitarijade“ po odluci stručnog žirija, a iste godine su proglašeni za tredi najbolji novi bend od strane PopBoksa. Ove godine bend je objavio novi album “Nova stvar” uz spot za pesmu "Vožnja". Album sadrži devet pesama i snimljen je u studiju 3x2 u Pančevu.

Koncert počinje u 21 čas, a cena karte je 200 dinara.

NAZAD