PROGRAM za datum :: 17/10/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 17/10/2015, 18 : 00
Rentakultura - Sveže meso

Rentakultura je multidisciplinarna otvorena platforma koja na sasvim poseban način problematizuje situaciju u kulturi danas. 

Drugo izdanje Rentakulture nosi naziv ”Sveže meso”, a u fokusu je status mladih i neafirmisanih umetnika i kulturnih delatnika.

Tribina Rentakulture i ove godine okuplja najbritkije predstavnike svojih generacija, koji će suočiti svoja viđenja zajedničkog problema: neizgledna perspektiva, nerealni budžeti, nepostojeće tržište, nezaobilazni advertajzing, neizbežna prodaja...
Ne očekujte akademsku atmosferu u duhu tapšanja po ramenu.

Očekujte "Kulturni  bordel", u kome će se, nakon toga, najtalentovaniji radnici-početnici u kulturi nuditii prema vladajućim pravilima sive ekonomije i crnog tržišta: 1 na 1, keš na ruke.

Budite učesnik razmene. Postavite pitanja. Ponesite novčanik. Konzumirajte pametno.

Više o Rentakulturi na adresi www.rentakultura.com

NAZAD
 
  Subota, 17/10/2015, 23 : 00
Banda Panda - V rođendan!

ACID ARAB (Pariz)
Brka (Beograd)
Ali Guney (Beograd)
Johana (Beograd)
Lile (Beograd)

Prošli put je bilo mnogo onih koji su zažalili što nisu prisustvovali. I to je bila jedna od boljih zabava te godine u Gradu. Ali, oni se vraćaju, duplo jači i duplo svežiji. Naravno, reč je o francuskom dvojcu Acid Arab!
Jedan od pet dobrih razloga da se nađete 17. oktobra u KC Grad-u je peti rođendan beogradskog kolektiva Banda Panda. Uspešna saradnja ove zanimljive grupe ljudi koja godinama unazad pomera granice na beogradskoj klupskoj sceni i KC Grada se nastavlja na samom početku jesenje sezone i to u slavljeničkom duhu.

Acid Arab svoju inspiraciju pronalaze na veoma širokom geografskom području i publici donose najfinije melodije od Maroka i crne Afrike preko Turske pa sve do Bliskog Istoka. Vrlo specifično viđenje ove muzike koju Guido Minisky i Hervé Carvalho pakuju u techno i house oblande je vrlo brzo naišao na veliki broj poklonika širom Evrope pa se kao gosti na njihovim trakama pojavljuju neka od velikih imena među kojima svakako treba izdvojiti čuvenog sirijskog pevača Omar Souleymana ili deep mastera Professor Genius-a.
U Francuskoj trenutno uživaju poziciju jednih od najaktivnijih producenata sa redom rasprodatim nastupima, a u Beograd donose sasvim svež svoj full EP koji je objavljen za njihovu matičnu kuću Versatile Records iz Pariza.

Veliki rođendanski spektakl upotpuniće domaća krem ekipa pa će tu biti Brka, Ali Guney,
Johana i Lile.

Sve u svemu jedno elektronsko arapsko proleće stiže nam iz Pariza u sred oktobra!

Karte se mogu naći u pretprodaji u Kulturnom centru Grad po ceni od 400 RSD, dok će na dan dešavanja karta koštati 600 RSD.

NAZAD