PROGRAM za datum :: 21/10/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 21/10/2015, 19 : 00 - 23/10/2015
Exploring Inspirations - III etapa, dizajn cipela

Poslednja etapa dizajn projekta Exploring Inspirations, podržanog od strane Stimulering Creative Industies Fund-a startuje 19. a traje do 25. oktobra. Kao i tokom prošlih etapa, prateći program zaokružujemo pop-up izložbom i predavanjima.
Pop-up izložba cipela dizajnera učesnika i dizajnera obuće iz Srbije biće otvorena 21. oktobra od 20 časova. Pored naših gošći iz Holandije Deniz Terli i Amber Ambrose Aurele svoje modele predstaviće i nekolicina lokalnih dizajnera poput LILU Danijela Biškup, Rish shoes, Ane Popović, Budislave Keković, Ive Ljubinković, Naša posla, Ivane Lazarević, Magdalene Klašnje...
Još jednom, cilj je da se lokalni dizajneri upoznaju sa holandskim koleginicama i uporede svoje pristupe. Terli i Ambrose Aurele će posebno predstaviti svoj rad kroz petnaestominutne prezentacije na samom otvaranju, a neki od domaćih održaće iste prezentacije na zatvaranju 23. oktobra.
Eksperti iz Holandije će zatim 23. i 24. oktobra održati predavanja u Gradstor Design Hub-u u Pop Lukinoj 1. Inge Specht den Boer, kustoskinja muzeja Kože i obuće iz Amsterdama održaće predavanje o dizajnu obuće u XX veku u Holandiji, dok će Branko Popović, jedan od osnivača festivala Fashionclash koji se održava u Maastrichtu govoriti o savremenoj sceni i dizajnerima koji su trenutno u fokusu.

Pozivamo sve ljubitelje obuće da nas posete na otvaranju, jer je izložba prodajnog karaktera, pa će imati prilike da neke od modela i kupe na samoj izložbi.

NAZAD
 
  Sreda, 21/10/2015, 21 : 00
Zig Zags (Los Angeles, CA, U.S.A.)

Furiozni trio The Zig Zags formiran je 2010. godine u Los Anđelesu.
Gitarista i pevač Jed Maheu i njegov ortak (takođe gitarista) Bobby Martin nosili su se idejom da formiraju bend, pisali pesme, svirali zajedno, ali su do momenta snimanja prvog singla skapirali da neće ići samo sa dve gitare, pa se Martin prebacio na bubnjeve, a ubrzo posle jednog od koncerata pridružuje im se i Patrick McCarthy na poziciji bas gitariste, inače instrumentu koji do tada nije ni držao u rukama.

Pošto su sami objavili par singlova, The Zig Zags izdaju i prvi 7’’ vinil za Tubesteak Tuesday Records pod nazivom „Monster Wizard“, a od 2012. do 2014. pojavljuju im se još četiri „male ploče“ za vrlo važne izdavače kao što su Mexican Summer i In The Red Records.

Istoimeni debi album izašao je za In The Red Records, a činjenica da ga je producirao Ty Segall, jedan od najvažnijih mladih predvodnika garažnog roka danas, garantuje dobar kvalitet materijala na ploči. The Zig Zags kombinuju stoner rock, metal, hardcore i proto punk. Nesumnjivo puno uticaja Black Sabbath, ali i The Dictators, The Ramones, Motorhead, Jay Reatard...

Druženje i saradnja sa bitnim muzičarima se nastavlja. Na sugestiju Tya Segalla Iggy Pop koristi usluge The Zig Zags i zajedno snimaju obradu „If I'm In Luck I Might Get Picked Up“ neprežaljene Betty Davis, a za Light In The Attic Records.

Početkom jeseni izlazi novi singl za The Zig Zags, a drugi album do kraja godine.

Pre toga bend dolazi na drugu evropsku turneju i ovaj put sviraće i u Beogradu u sredu, 21. oktobra, u Kulturnom centru Grad. Pretprodaja karata (500 din) na šanku KC Grada i u Pinball Wizard prodavnici ploča. Na dan koncerta ulaznica koštaće 800 din.

https://zigzags.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Zig-Zags/114037542014925
http://intheredrecords.com/collections/zig-zags
http://noisey.vice.com/blog/zig-zags-interview-so-stoned-video-premiere
https://twitter.com/randysezz

http://www.badmusicforbadpeople.com/2015/07/zig-zags-los-angeles-ca-u-s-a/

NAZAD