PROGRAM za datum :: 13/11/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 13/11/2015, 16 : 45
9 Smrti kustosa – Kako (p)ostati relevantan

“9 Smrti kustosa – Kako (p)ostati relevantan” je ciklus predavanja i vežbi na predmetu Muzeologija i heritologija Filozofskog fakulteta u Beogradu. Na kursu se bavimo provociranjem mišljenja i razvijanjem ideja o kulturnom nasleđu, muzejima, kustoskom angažmanu, komunikaciji. „9 Smrti kustosa“ istražuje i ulogu kustosa zasnovanu na ideji: „Svako je kustos, ali Kustos stvara!“ Cilj kursa je inspirisanje kritičkog mišljenja o kustoskim procesima i razvijanje veština i znanja o stvaranju različitih sadržaja. Oblikovan je kao proces ko-kreacije gde predavači i učesnici stvaraju finalni sadržaj – ePublikaciju. Kurs je namenjen studentima treće godine istorije umetnosti, četvrte godine arheologije i andragogije, kao i svim zainteresovanima za stvaranje sadržaja u oblasti nasleđa i kulture.  

Detaljnije na http://nikolakrstovic.wix.com/senseheritage#!9doc/c10j4

Predavanje i debatno predavanje “Čekajući Godoa?!” odvija se u prostoru KC Grada u petak,  13.novembra u 16.45. Uvodno predavanje će održati Dr Nikola Krstović, viši kustos a gosti u debatnom predavanju su Ljudmila Stratimirović, umetnički direktor KC Grad i Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa za Srbiju. Predavanja „Čekajući Godoa“ odnose se na modele građenja i negovanja publike, razvoj proaktivnog stava pojedinca ili organizacije u interakciji sa okruženjem, jačanje svesti i kapaciteta o značaju  uključivanje posetilaca u celokupan tok stvaranja sadržaja, stvaranje labavih ili jakih mreža za deljenje vrednosti...  

Ideja na nivou simbola je, takođe, održavati i predavanja i izvan akademskom miljea kako bi se isprovocirao nezavisni i/ili neinstitucionalni način kokreiranja sadržaja i angažmana.

NAZAD
 
  Petak, 13/11/2015, 21: 00
Od Vardara do Triglava - Nikki Louder, Threesome i KNNT

Muzički maraton trojki od Vardara do Triglava predviđa jesenju turneju tri mlađe referentne grupe iz tri različite države u tri različita grada u tri različite zemlje.

Trojka Nikki Louder, Threesome i KNNT će u okviru turneje Od Vardara do Triglava nastupiti: 12.11.2015 u Kino Šiška / Ljubljana, 13.11.2015 u KC Grad / Beograd i 14.11.2015 u MKC / Skoplje.

Upad:   300 din

THREESOME
(Beograd, Srbija)
Threesome su eksplozivni power surf trio iz Beograda. Primarno instrumentalan, ovaj bend predstavlja mešavinu surf rock stila iz ranih '60-tih i new wave-a, punka i math rocka. Sve od pobjede na Demofestu u 2010 godini kontinuirano objavljuje kvalitetna muzička i video izdanja, niza svirke širom regiona i Europe, beskompromisno i muzički superiorno!
Uroš Milkić na gitari, Petar Živić na basu i Jovana Petrović za bubnjevima vraćaju izgubljenu vjeru u snagu i moć rock'n'rolla, hiperkomercijalizovanog, razvodnjenog, obesmišnjenog i bljutavog u sadašnjoj post-Nirvana eri. Njihova vizija surferskog zvuka ima punk oštrice i dinamiku na kojoj bi pozavideli i klasici ovog žanra.
https://threesome.bandcamp.com
https://www.facebook.com/Threesome-125308034162388/
https://youtu.be/ePJ5vsdErPU
https://youtu.be/FJwh2AeYjWA

NIKKI LOUDER
(Kamnik, Slovenija)
Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okoline Kamnika, Slovenija, koji ima iza sebe oko dvestotinjak koncerata po teritoriju ex-Yu i više turneja po srednji Europi i UK. Nikki Louder si za svoja tri dugometražna albuma zaslužuju titulu prvaka slovenačkoj bučnog noise-rocka.
Nikki Louder svog slušatelja rešeta brzim, prljavim rafalima energije koju daju naglašeno bubnjanje i gitarska buka, povremeno usporavajući u melodiozne prijelaze, samo da bi uzeli predah za novi val grmljavine koja buši zvučnike, dok povremeno deranje povrh svega začini pjesme baš kako treba. Unatoč svom tom hardcore / math / noise kaosu koji nosi njihov zvuk, što je izraženo i u nadrealnim tekstovima pjesama, sve skupa ipak ima savršenog glazbenog smisla, čvrsto je povezano u cjelinu i pruža vrhunsko slušateljsko iskustvo. Novi album “Trout” izlazi u decembru 2015 za Moonlee Records. 
http://nikkilouder.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Nikki-Louder/61342577710
https://youtu.be/R5UKlkdWuTE
https://youtu.be/Y9QxbBVullg


KNNT
(Skopje, Makedonija)
KNNT su netipičan duo iz Skopja, Makedonija, kojeg su 2010 godine ustanovila Marko Janev (bubanj, sinth) i Ivan Traj
ev (sinth, bas). U početku više industrial bend, koji se polako sve više okreće elektronskom zvuku, te eksperimentiranju i izbjegavanju žanrskih okvira. Jedan mladjih i zanimljivijih bendova skopske alternativne scene. 
https://soundcloud.com/k-n-n-t
https://www.facebook.com/KNNT-199885076739763/
https://sharla.bandcamp.com/album/nezhno-ep
https://www.youtube.com/watch?v=8fCErZM6RJo

Ostali linkovi:
http://www.gradbeograd.eu
http://www.kinosiska.si
http://www.kataman.org
http://www.moonleerecords.com

NAZAD