PROGRAM za datum :: 19/11/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 19/11/2015, 12 : 00
Promocija portala DA SE ZNA! Procesuiranje zločina iz mržnje

Zbog svoje seksualne orijentacije ili rodnog identiteta, lezbejke, gejevi, biseksualne i trans* (LGBT) osobe u Srbiji svakodnevno se suočavaju sa nasiljem i diskiminacijom na javnim mestima, u porodici, u školi ina poslu. Zbog straha, nedovoljnog poverenja u institucije i zato što LGBT osobe nisu informisane koje sve vrste podrške postoje, ovi incidenti se retko prijavljuju.
Vodeći LGBT organizacije pokrenule su portal kako bi na jednom mestu evidentirale slučajeve nasilja i uputile vas na nadležne institucije koje su dužne da reaguju u skladu sa zakonom.
U četvrtak 19. novembra sa početkom u 12 časova LGBT aktivisti i aktivistkinje zvanično će predstaviti javnosti portal. Tom prilikom, demonstriraće na koji način je ovaj portal konkretna alatka u zalaganju za društvo koje sankcioniše nasilje. Takođe, biće prikazani slučajevi nasilja koji su do sada evidentirani. Portal je user-friendly, a namenjen je kako LGBT zajednici tako i široj javnosti koja će putem portala moći da stekne uvid dokle se (nije) stiglo u procesuiranju slučajeva.

NAZAD
 
  Četvrtak, 19/11/2015, 16 : 00
Učenje jezika kroz kulturu - francuski!

Učenje stranog jezika je daleko više nego učenje čitanja, pisanja i slušanja. Pre svega, reč je o razumevanju i komuniciranju. Lingvisti i antropolozi postavili u proteklim godinama nove standarde i pokazali da se kroz izučavanje drugih jezika stiče široko znanje i razumevanje kultura koje koriste taj jezik.

Novi program u KC Grad-u ima za cilj da stvori idealno okruženje kojim se uspostavlja svojevrsna Vavilonska kula u kojoj različiti jezici podstiču stimulativnu komunikaciju na bazi svakodnevnice. Ovo je prilika i da upoznate druge putem novog jezika, način ponašanja, a posebno kroz umetnost, muziku i sitne gastro momente iz kuhinja ove dve evropske kulture.

Četiri predavača I teme kao što su putovanja, izlasci i susreti u kafeu, poseta galerijama i muzejima, hrana i muzika, dovoljan su razloga da učenje jezika ne bude tek tako obična stvar.

Dođite da pričamo!

Sve dodatne informacije na language@gradbeograd.eu

Program partnerski realizuju Austrijski institut, Francuski institut i Kulturni centar GRAD.

NAZAD