PROGRAM za datum :: 29/11/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 29/11/2015, 18 : 00
Ciklus norveškog filma - Victoria

Kulturni centar Grad nastavlja filmski program i tokom novembra i decembra. U saradnji sa ambasadom Kraljevine Norveške u Beogradu predstavljamo vam izuzetno zanimljiv ciklus filmova različitih žanrova. Ovog puta iz bogate ponude filmova podržanih od strane Norveškog filmskog institute odlučili smo se da našoj publici predstavimo ostvarenja nastala tokom 2012. i 2013. godine. Filmovi koje ćemo gledati u okviru ovog ciklusa bave se različitim temama, a radnje su smeštene u različite istorijske epohe. Tako ćemo između ostalog gledati izuzetno uzbudjivu avanturu Kon Tiki, zatim ekranizaciju čuvenog romana dobitnika Nobelove nagrade za književnost Knuta Hamsuna kao i priču o danima kada se norveška naftna industrija tek razvijala. Poslednjim, dokumentarnim filmom koji ce biti prikazan 13. decembra obeležićemo i godišnjicu rođenja jednog od najvećih norveških umetnika, Edvarda Munka.

Victoria

Čuveni roman Viktorija, dobitnika Nobelove nagrade za književnost Knuta Hamsuna iz 1898. godine, je prava ljubavna priča. Ima sve ono što bi jedan filmski režiser kao i filmska publika poželeli: ljubav dvoje mladih, klasne razlike, uspeh uprkos svemu, odličan kostim epohe, izvanrednu scenografiju kao I tragičan ishod neostvarene ljubavi….

NAZAD
 
  Nedelja, 29/11/2015, 21 : 00
ŽVAKA ZA MANIJAKA - Veče sećanja na Radovana Hiršla

Veče sećanja i proslave života i stvaralaštva Radovana Hiršla
*
Govoriće - Jovan Despotović (likovno stvaralaštvo), Teofil Pančić (književnost - 'Žvaka za ludaka'), Srđan Gojković Gile (rok muzika & korice za albume) i Mirko Gaspari (psihodelija, lično prijateljstvo).
*
Uz priče paralelno će ići i slajd projekcija Radovanovih fotosa i fotosa njegove umetnosti iz kolekcija njegovih prijatelja; u posebnoj prostoriji će se vrteti i video projekcija Nenada Milovanovića jedne celovečernje dance pozorišne predstave Alptraum teatra - jedne od mnogih koje je Radovan odradio u Cirihu; Gile-Orgazam će nakon priča biti DJ večeri te će puštati Radovanovu omiljenu muziku iz perioda rane psihodelije 60tih; i napokon, u glavnom prostoru KC Grad biće postavljena ad hoc izložba njegove umetnosti samo za to veče koja će se sastojati od njegovih radova iz privatnih kolekcija njegovih prijatelja.
*
Preko gradskog networka pozivamo ekipu iz Radovanovog šireg okruženja ali i sve vas ohrabrujemo da dođete i da zajedno sa nama svi proslavimo Radovanov život i stvaralaštvo.

NAZAD