PROGRAM za datum :: 05/12/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 05/12/2015, 12 : 00 - 06/12/2015
BeFem 2015

Prvi vikend u decembru, a zove se BeFem. Kompanjonke se sedmi put okupljaju u Beogradu spremne da menjaju sebe i svet. Naoštrenih umova, razigranih tela, neoivičenih vidika diskutovaćemo, promišljati i slaviti feminizam.
Motivi ovogodišnjeg BeFem-a oslikani su talasima – onima iza nas i onima koji nam predstoje. Raspakovaćemo nasleđe prošlih, da bismo bile spremnije za predstojeće borbe. Krenućemo introspektivno: ko, gde, kada i kako ima pravo na feminizam, a završiti… ko će to znati!
Razgovore vodimo s fudbalerkama, kozarkama, plesnim divama, političarkama, teoretičarkama, vamp ženama, umetnicama i svim drugim identitetima koje sa sobom ponesete.
Sve zajedno se beskompromisno i revolucionarno borimo protiv neravnopravnosti. Nema stabilnog tla i zato ponesite surf daske kojima ćemo seći talase patrijarhata i svih mu nuspojava, kapitalističke eksploatacije rada i tela, fašizacije političkih i  drugih društvenih praksi.
Aktuealizujemo debate o izbegličkoj krizi, diskriminaciji u svetu rada, surogat majčinstvu, delovanju feminističkih političkih partija. Jačamo regionalne, internacionalne i međugeneracijske strategije povezivanja. Slušamo se. Smejemo se. Talasamo!
5. i 6. decembar, KC Grad, Beograd

Detaljni program na www.befem.org

NAZAD