PROGRAM za datum :: 16/12/2015 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 16/12/2015, 17 : 00
Razgovori sa zajednicom: Outovanje

Outovanje predstavlja jedan od najvažnijih trenutaka u životu svake LGBT+ osobe.  To je momenat u kome LGBT+ osoba saopštava drugima osobi da nije strejt već da pripada  LGBT+ zajednici. U društvu koje je takvo kakvo je, skoro svakodnevno smo izloženi ovakvim trenucima. Upravo zato, outovanje nije samo najznačajni već i emotivno najzahtevniji procesa kroz koji  svaka LGBT+ osoba prolazi.
Ipak, koliko se god složili/e da je ovaj proces važan, on ostaje kontroverzno pitanje, kako u društvu, tako i u samoj LGBT+ zajednici.
Postavljaju se brojna pitanja:
Zašto je outovanje toliko važno?
Zašto neko mora da kaže da je deo LGBT+ zajednice?
Zašto ne može da ćuti i živi kao i pre outovanja?
Da li je zaista bitno da što više ljudi napravi coming out?
Koliko bi za naše društvo bilo značajno da u Srbiji postoji outovana javna ličnost?
Šta nam outovanje donosi, a šta oduzima?
Kome smo se prvi put outovali?
Odgovore na ova i mnoga druga pitanja u vezi ove značajne teme daće gosti i gošće novog izdanja Razgovora sa zajednicom.

*Parada ponosa Beograd je u konsultacijama sa zajednicom odlučila da koristi prepoznatljivi krovni termin LGBT sa dodatkom plus (+), u cilju uključivanja svih drugih rodnih i seksualnih identiteta.
*Razgovori sa zajednicom su serija razgovora o važnim temama koje se tiču LGBT zajednice iznutra. Parada ponosa Beograd razgovore organizuje jednom mesečno. Ukoliko imate neki predlog ili sugestiju koja bi tema mogla da se nađe u okviru Razgovora, pišite nam na bojana@parada.rs, preko naše FB stranice: https://www.facebook.com/parada.beograd ili sajta: www.parada.rs

NAZAD
 
  Sreda, 16/12/2015, 21 : 00
Jazz u Gradu - Tribute to Hawkins, Webster, Young

"Tribute to Hawkins,Webster,Young..."
Aleksandar Jacimovic-tenor sax
Goran Potic-guitar
Bata Bozanic-double bass

Karte 100 rsd

NAZAD