PROGRAM za datum :: 28/01/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 28/01/2016, 16 : 00
Učenje jezika kroz kulturu - portugalski!

Učenje stranog jezika je daleko više nego učenje čitanja, pisanja i slušanja. Pre svega, reč je o razumevanju i komuniciranju. Lingvisti i antropolozi postavili u proteklim godinama nove standarde i pokazali da se kroz izučavanje drugih jezika stiče široko znanje i razumevanje kultura koje koriste taj jezik.

Novi program u KC Grad-u ima za cilj da stvori idealno okruženje kojim se uspostavlja svojevrsna Vavilonska kula u kojoj različiti jezici podstiču stimulativnu komunikaciju na bazi svakodnevnice. Ovo je prilika i da upoznate druge putem novog jezika, način ponašanja, a posebno kroz umetnost, muziku i sitne gastro momente iz kuhinja ovih evropskih kultura.

Četiri predavača i teme kao što su putovanja, izlasci i susreti u kafeu, poseta galerijama i muzejima, hrana i muzika, dovoljan su razloga da učenje jezika ne bude tek tako obična stvar.

Dođite da pričamo!

Sve informacije na language@gradbeograd.eu

U saradnji sa INSTITUTO CAMÕES - Instituto da cooperação e da língua - Portugal

NAZAD
 
  Četvrtak, 28/01/2016, 22 : 00
LUZ AZUL

LUZ AZUL (u prevodu "Plava svetlost") je petočlani bend iz Beograda posvećen brazilskoj muzici. Bend je nastao 2010. godine i čine ga: ženski vokal, flauta, saksofon, gitara, kontrabas i bubnjevi.
Članovi su profesionalni muzičari koji uspešno objedinjuju senzibilitet “klasičarskog” pristupa i džez i bluz scenskog iskustva. Okuplja ih zajednički afinitet prema brazilskoj muzici i životnoj filozofiji koju muzika najbolje izražava - prvenstveno su to samba i bosa-nova, ali i drugi zanimljivi, ritmični stilovi u bogatstvu brazilskog zvuka.

Band members are:
Tijana Krstić - flute and vocal
Mauro Mascioli - tenor saxophone
Đorđe Bajić - guitar
Darko Golić - bass
Miloš Milosavljević - drums

Ulaz je slobodan

NAZAD