PROGRAM za datum :: 08/02/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 08/02/2016, 17: 00
Liderstvo u kulturi danas: pogledi, osobenosti, izazovi i potrebe

Pitanje uloge kulture i liderstva u kulturi u današnjem društvu su blisko povezane sa umetničkim inovacijama, slobodom izražavanja kao i korišćenjem kulture za preispitivanje aktuelnih društvenih i političkih pojava. Neki uzdižu društvenu ulogu liderstva kulturi smatrajući je pogonom napretka i razvoja kulturnog sektora – "kreiranje radova, projekata i produkcija koje prikazuju spektar različitih mišljenja, osećanja i iskustava i donose energiju ekonomiji i širem društvu". Sa druge strane, postoje i protivljenja korišćenju pojma liderstvo u oblasti kulture smatrajući da je to deo uvođenja neoliberalne i kapitalističke logike u polje kulture i umetnosti.
Tokom ovog razgovora, želimo da se čuju pogledi, mišljenja i stavovi koje profesionalci u domenu kulture imaju kada se govori o liderima i liderstvu. Takođe, želimo da diskutujemo o izazovima sa kojima se lideri u kulturi susreći i steknemo konstruktivne uvide u potrebe i mogućnosti za profesionalni razvoj u ovom polju.
U razgovoru će učestvovati: Tatjana Cvetićanin, kustoskinja Narodnog muzeja u Beogradu i predsednica Odbora Balkanske muzejske mreže u Beogradu; Dea Vidović iz hrvatske fondacije Kulturanova; Karin Dalborg, menadžerka organizacije Natverkstan iz Geteborga; Karen Knajt, nezavisni stručnjak za nasleđe i jedna od osnivača Clore Leadership programa u Velikoj Britaniji. Moderatorka je Višnja Kisić, jedna od osnivača i menadžerka za razvoj Kreativnog mentorstva.
Uvodna izlaganja iz ličnih perspektiva i profesionalnih iskustava ponudiće alumniji I saradnici Kreativnog mentorstva i Balkanske muzejske mreže: Goran Tomka, predavač na UNESCO Katedri za kulturni menadžment; Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera; Nana Radenković, Creative Hub menadžerka u dizajn inkubatoru Nova Iskra; Mia David, predavač na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Katarina Živanović, koordinatorka za međunarodnu saradnju i projekte Muzeja istorije Jugoslavije; Olga Svoboda, direktorka GI Group HR Solutions.
Program se realizuje u partnerstvu Kreativnog mentorstva, Balkanske muzejske mreže i organizacije Natverkstan iz Švedske a uz podršku Švedskog instituta. 
Po završetku debate zvanično će biti otvoren konkurs za treću generaciju učesnika programa “Kreativno mentorstvo” koji traje do kraja februara. Više informacija na sajtu:  www.kreativnomentorstvo.com ili pišite organizatorima na info@kreativnomentorstvo.com.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 08/02/2016, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak – Kreativno mentorstvo

Ko još uvek nije čuo za "Kreativno mentorstvo" imaće priliku da sazna više o ovom programu i pita sve što ga interesuje u ponedeljak, 8. februara, ali i da vidi i proba kakvu klopu spremaju organizatori, učesnici i alumniji.

Za početak, "Kreativno mentorstvo" je jedinstveni program u Srbiji koji pruža mentorsku podršku i raznolike mogućnosti za lični i profesionalni razvoj profesionalaca u kulturi. Ekipa koja stoji iza "Kreativnog mentorstva" veruje u doživno učenje i usavršavanje, otvorenu razmenu znanja i iskustva i u potencijal i značaj koji kultura, umetnost i kreativnost imaju za društvo.

Ako imate potrebu da se posavetujete sa nekim za koga verujete da može da vam pruži releventna znanja, iskustva i uvide, ako želite da podelite svoje izazove i prodiskutujete opcije koje su pred vama ili dođete do nekih na koje nikada niste ni pomislili, ako vas zanima kako su ljudi koje cenite došli do tačke u kojoj se danas nalaze i kako su prevazilazili prepreke – upustite se u avanturu zvanu "Kreativno mentorstvo"!

Treći ciklus programa traje od aprila 2016. do maja 2017. godine a konkurs za novu generaciju se otvara upravo 8. februara.

Na meniju za svakoga po nešto - toplo, kuvano, zdravo i ukusno. Dobrodošli!

NAZAD