PROGRAM za datum :: 22/02/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 22/02/2016, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Miksalište, centar za izbeglice

Svako ko gleda vesti, čita novine ili je jednostavno prolazio pored glavne autobuske stanice u Beogradu je na neki način shvatio šta znači izbeglička kriza. Svakoga dana, na hiljade ljudi napušta svoja ognjišta, pokušavajući da se domogne Evrope u potrazi za boljim životom. I svakoga dana, na stotine izbeglica stižu u Beograd izgladneli, bez suve obuće i odeće, sa željom za iskrenim osmehom i lepom rečju.
Zdravo i dobrodošli u Miksalište!

Miksalište se nalazi u Savamali i predstavlja jedino mesto u Beogradu gde izbeglice mogu da dobiju sve što im je potrebno: tople tuševe, čistu I toplu garderobu i nove, preko potrebne cipele. Ovde im se takođe pruža i neophodna medicinska pomoć od strane lekarskog tima, hrana i ostale potrebne stvari kao što su šamponi, kompleti za brijanje, četkice za zube, papirne maramice itd.. Miksalište postoji zahvaljujući mnogim vrednim i predanim volonterima koji dolaze sa svih strana sveta i daju sve od sebe pomažući onima kojima je ta pomoć neophodna.
Pridružite nam se u ponedeljak, kada će vam volonteri iz Miksališta spremati tradicionalna jela sa Bliskog Istoka!

NAZAD
 
  Ponedeljak, 22/02/2016, 20 : 00 - 06/03/2016
Trenutno stanje - Tijana Radenković

Poslednja u nizu izložbi iz redovnog godišnjeg programa Velike galerije za 2015. godinu otvoriće se u ponedeljak 22. februara od 20 časova. Tijana Radenković predstavlja se još jednom u Velikoj galeriji KC Grada, ovoga puta specifičnim projektom pod nazivom Trenutno stanje.

Izložba predstavlja arhivu ličnih stvari umetnika, predstavljenih kroz fotografije. Kreiranje ličnih kolekcija preuzimajući predmete nastale u procesu masovne produkcije jeste opšti čin i karakterističan je za svakoga od nas. Lični predmeti u ovom slučaju bivaju označeni kao „objekti“, popisani po brojevima, smešteni u određene kategorije. Ovim postupkom isti bivaju depersonalizovani, pretočeni u fotografske dokumente koji podsećaju na primere iz kataloga potrošačke kulture, pa se i posmatrač u većini slučajeva identifikuje sa njima. Posmatrajući ovaj rad sa ličnog aspekta, svakako da govori o identitetu onoga ko ga stvara i ko na njega deluje. Ova arhiva deluje u određenom prostoru i vremenu, ovi predmeti jesu lični, ali ovim činom prestaju da budu i postaju objekti od sveopšteg značaja.

Ovaj rad na više načina otvara mnoga pitanja, a ona se tiču ekonomskog, sociološkog, potrošačkog ali i političkog aspekta.
Izložba će biti otvorena do 6. marta, od 14 do 20 časova

NAZAD