PROGRAM za datum :: 07/03/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 07/03/2016, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Mustikkapiirakka

Jedinstvena prilika da za jedno veče  probate više različitih pita od borovnica pravljenih po originalnom finskom receptu! Članovi “SEURE” srpsko - finskog društva se takmiče u spremanju ove ukusne finske poslastice ali naravno da će svaki od učesnika u originalni recept dodati i neku svoju malu kulinarsku tajnu.
Dođite da ih probate i otkrijete nijanse u ukusima.

Žiri sastavljen od Finaca i članova Seure proglasiće pobednika!

Izuzetno ovog  slatkog ponedeljka cena bona je 50 dinara!

NAZAD
 
  Ponedeljak, 07/03/2016, 20 : 00 - 13/03/2016
DAAD Salon

U ponedeljak 7. marta od 20 časova otvaramo DAAD Salon, godišnju izložbu na kojoj odabrani umetnici iz Srbije i Nemačke predstavljaju svoje radove iz oblasti vizuelne komunikacije, slikarstva, fotografije, i dizajna, a po prvi put u Velikoj galeriji KC Grada.
Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD) je nezavisna organizacija visokoškolskih institucija u Nemačkoj koja se finansira iz javnih sredstava. U njenim programima pružanja finansijske podrške studentima, predavačima, istraživačima, i ostalima iz polja visokog obrazovanja godišnje učestvuje više od 100.000 pojedinaca.
Ovogodišnji DAAD Salon prikazuje video radove dva već etablirana umetnika: Fabiana Bechtle-a i Miodraga Krkobabića, po sopstvenoj selekcji. Oba umetnika imala su priliku da ekstenzivno prikazuju svoja ostvarenja kako u Srbiji tako i u Nemačkoj, s obzirom da su stipendisti DAAD. I Bechtle i Krkobabić prikazali su svoje radove u najrenomiranijim izlagačkim prostorima poput Muzeja savremene umetnosti i Muzeja 25. maj.
Umetnički rukopisi dva autora dosta se razlikuju u formi, ali je zajednički imenilac bavljenje prošlošću, memorijom, bilo onom kolektivnom ili individualnom. Polje istraživanja ova dva autora poklapa se kao i socijalna angažovanost radova koje produkuju. Dok se Bechtle bavi post-socijalističkim društvom sagledavanim iz vizure digitalne revolucije savremenog društva, a Krkobabić češto koristi prošlost i memoriju sagledavajući je kroz savremeno društvo kritički, obojica koriste obrasce političke i marketinške manipulacije, koje u savremenom društvu izvrću našu percepciju utičući na naše stavove. U svojim radovima katkad ih demistifikuju i rekontekstualizuju.
Više o autorima možete saznati na sledećim adresama: fabianbechtle.de/ i krkobabic.net/
Izložba će biti otvorena do 13. marta, svakog dana od 14 do 20 časova.

NAZAD