PROGRAM za datum :: 08/03/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 08/03/2016, 19 : 00
Beogradska knjiga mrtvih - promocija knjige Aleksandra Petrovića

Da li je egipatska knjiga mrtvih prvi priručnik samopomoći? Šta povezuje beogradsku mumiju, policijskog inspektora i naučnicu koja je nestala pre nekoliko dana? Aleksandar Petrović nam otkriva priču započetu pre 2500 godina na obali Nila, koja će se razrešiti u Beogradu za svega nekoliko dana na ušću Save i Dunava.
„Beogradska knjiga mrtvih“ sadrži sve što očekujemo od dobre knjige: zaplet kojim pisac besprekorno vlada i zna kada da povuče polugu kako bi čitaocu otkrio skriveni prolaz; protagonistu kojeg ćemo radoznalo pratiti do obale otkrića, galeriju živopisnih likova koje Petrović iskusno portretiše i podređuje glavnom toku priče, te iznenađujuće raskošan uvid u život glavnog junaka misterije, Nesmina, koji će konačno u Beogradu dobiti priliku da u poslednji čas dosegne dugo željeni mir.
Bilo bi nepravedno “Beogradsku knjigu mrtvih” staviti na policu s trilerima ili kriminalističkim romanima. Jer ovo je prvenstveno priča o čežnjama koje čekaju da budu ostvarene. Kroz vreme, prostor, drugo biće ili – pisanje.
Razgovor sa autorom vodiće Igor Solunac, književni prevodilac.

NAZAD
 
  Utorak, 08/03/2016, 21 : 30
Osmomartovska Femix žurka

Još jedna tradicionalna osmomatrovska Femix žurka nam predstoji! Ove godine naš domaćin biće Kulturni Centar GRAD a zvezde večeri sjajan bend Random i redovna gošća na našim žurkama Ana Dajić (Dirižabl / NOFM).
Random je bend iz Beograda, nastao 2010. godine i svoj zvuk definiše kao alternativni rok. Jasne i snažne bas linije i bubanj koji su uvek u prvom planu, gitarske solo deonice, koje su melodične, a ipak jake upotpunjuju zvuk benda. Izražajni ženski vokal, koji poseduje u sebi i izvesnu dozu romantičnog na karakterističan način povezuje pomenuti zvuk. Ovaj bend je oktobra 2015. objavio svoj prvi EP pod nazivom "Smile & wave " koji mozete poslusati i besplatno preuzeti na https://soundcloud.com/random-serbia
Već četvrtu godinu za redom, za đuskovitu i veselu atmosferu nakon svirke pobrinuće se Dirižabl DJ set autorke i DJ-ice Ane Dajić. Ana vodi i uređuje muzičku radio emisiju “Dirižabl“ o putovanju lakih i teških nota u vazdušnoj lađi koju povremeno smešta i na beogradske podijume. U toku večeri Dirižabl će “ispuštati” melodije svih podžanrova alternativne rok i pop muzike. Više info:
FB: https://www.facebook.com/pages/Dirižabl-NOFM/654290577999586
mixcloud: http://www.mixcloud.com/anadajic/

Vidimo se u utorak 8. Marta od 21:30 časova
Ulaz 200 dinara

NAZAD