PROGRAM za datum :: 21/03/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 21/03/2016, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Rotarakt Klub Beograd

Rotarakt klub Beograd u saradnji sa AmChamps Alumni pozivaju vas da nam se pridruzite u ponedeljak 21.03.2016. na hedonistickom putovanju ka zajednickom cilju prikupljanja sredstava za SOS Decije selo u Kraljevu. Na ovom putovanju vasim gastronomskim culima poigravace se kuvari beogradskog bistroa Homa uz dobar ritam kojim ce vas iza miksete voditi mladi DJ, Slobodan Rankovic.
Cena bona ce biti 150 din a sva prikupljena sredstva ce ici SOS Decijem selu Kraljevo. Vidimo se u KC Gradu!

NAZAD
 
  Ponedeljak, 21/03/2016, 20 : 00 - 03/04/2016
Rupe - Željka Aleksić

Prva u nizu izložbi u redovnoj izlagačkoj sezoni za ovu godinu pod nazivom Rupe, mlade autorke Željke Aleksić otvara se u ponedeljak 21. marta od 20 časova. U pitanju je izložba fotografija, kojom se Aleksić prvi put predstavlja beogradskoj publici samostalno.
Boraveći u malom gradu autorka je posmatrala pripadnike te sredine i logično zaključila da je ona i dalje malograđanska. Odatle se rodila ideja ove specifične postavke, koja inklinira instalaciji a konceptualno je prilagođena lažnom moralu i skrupulima provincije, na jedan ironičan način. Vrlo je zanimljivo da je tako koncipirana izložena u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu, gde je imala i odgovarajuće reakcije. Naravno to je poslužilo kao inicijalna test sredina, slučajni uzorak izbog toga je sledeća etape promena te sredine kako bi se zapravo shvatilo da problem koji ona posmatra jeste problem ovog društva a ne provincijskih gradova ponaosob. Lažni moral i dupli standardi i dalje vladaju, te je vrlo prigodno preseliti ovaj eksperiment u Beograd.
Prirodu ove intraktivne postavke za sada nećemo otkrivati publici, ali svakako treba istaći da je njena osnova opus akt fotografija autorke.
Pozivamo sve radoznale da posete izložbu do 3. aprila i otkriju o kakvim rupama se radi. Radno vreme galerije 14 do 20 časova.

NAZAD