PROGRAM za datum :: 24/03/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 24/03/2016, 16 : 00
Učenje jezika kroz kulturu - srpski

Učenje stranog jezika je daleko više nego učenje čitanja, pisanja i slušanja. Pre svega, reč je o razumevanju i komuniciranju. Lingvisti i antropolozi postavili u proteklim godinama nove standarde i pokazali da se kroz izučavanje drugih jezika stiče široko znanje i razumevanje kultura koje koriste taj jezik.

Novi program u KC Grad-u ima za cilj da stvori idealno okruženje kojim se uspostavlja svojevrsna Vavilonska kula u kojoj različiti jezici podstiču stimulativnu komunikaciju na bazi svakodnevnice. Ovo je prilika i da upoznate druge putem novog jezika, način ponašanja, a posebno kroz umetnost, muziku i sitne gastro momente iz kuhinja ovih evropskih kultura.

Četiri predavača i teme kao što su putovanja, izlasci i susreti u kafeu, poseta galerijama i muzejima, hrana i muzika, dovoljan su razloga da učenje jezika ne bude tek tako obična stvar.

Dođite da pričamo!

Sve informacije na language@gradbeograd.eu

NAZAD
 
  Četvrtak, 24/03/2016, 19 : 30
Mlad i zdrav kao ruža

U okviru ciklusa Učenje jezika kroz kulturu posvećenog srpskom jeziku prikazujemo čuveni film Jovana Jovanovića iz 1971. Mlad i zdrav kao ruža koji je nakon pojavljivanja imao samo dve zvanične projekcije (Pula i beogradski SKC), a nakon toga zabranjen čitavih 35 godina. Jedna od najspecifičnijih uloga Dragana Nikolića koji igra mladog beogradskog prestupnika Stevana.

Ulaz slobodan

NAZAD